Cazarea în cămine va fi prioritizată pentru studenții vaccinați

Cazarea în cămine va fi prioritizată pentru studenții vaccinați sau care au trecut prin boală în ultimele 120 de zile, a anunțat ministrul Educației la deschiderea anului universitar de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Sorin Cîmpeanu a mai spus că această prevedere va fi inclusă în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății „la cererea tuturor universităților din România”.
„O prevedere clară, la cererea tuturor universităților din România. Un articol care va prevede prioritate la cazare în căminele din campusurile studențești pentru studenții vaccinați. Prioritate la cazare pentru cei vaccinați, pentru posesorii certificatului verde, pentru cei care au trecut prin boală în ultimele 120 de zile. În acest fel ne vom putea apropia de normalitate și în mediul universitar. Țin să vă reamintesc tuturor, colegi, cadre didactice și studenți, că legea educației naționale, ordonanța 75, prevăd formele de învățământ în învățământul preuniversitar: cursuri de zi și cursuri serial, în învățământul universitar cursuri de zi cu frecvență, cu frecvență redusă și învățământ la distanță. Niciuna din reglementări nu permite altfel decât prin excepție învățământul online”, a mai spus Cîmpeanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

În prima parte a anului, Dâmbovița a primit cu 50% mai mulţi turiști

Datele oficiale date publicității de Direcția Județeană de Statistică vin să confirme revigorarea turismului dâmbovițean, afectat serios în urma restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de COVlD-19. In luna iulie 2021, ultima analizată, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au […]