Caz de TBC la Gradiniţa cu Program Normal Bucşani

Autorităţile sanitare din Dâmboviţa sunt în alertă şi au impus toate măsurile necesare într-o unitate şcolară din comuna Bucşani, după ce un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză în data de 22 decembrie 2017: „Referitoar la cazul de tuberculoză depistat la un cadru didactic, angajat al grădiniţei din comuna Bucşani, aducem la cunostinţa opiniei publice următoarele:
În data de 27 decembrie 2017, la D.S.P. Dâmboviţa a fost comunicat cazul de tuberculoză şi a fost demarată ancheta epidemiologică preliminară cu sprijinul medicului de familie, care este şi medicul colectivităţii şcolare. Cadrele didactice şi copiii care frecventează grupa doamnei educatoare, au fost îndrumaţi către Dispensarul TBC din Târgovişte pentru investigaţii. În data de 5 ianuarie 2018 au fost testate IDR la tuberculină cinci cadre didactice şi 19 preşcolari, din care trei copii au prezentat o zonă de induraţie de peste 10 mm, fiind îndrumţi către Secţia pediatrie a Spitalului „Marius Nasta „din Bucureşti, în vederea efectuării unor examene medicale suplimentare. În data de 9 ianuarie 2018 s-au efectuat operaţiuni de dezinfectie în unitatea de învaţământ. Ancheta epidemiologică este în derulare, efectuandu-se în continuare supravegherea contacţilor şi testarea cutanată a acestora”, ne informeză DSP Dâmboviţa.
Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa monitorizează situaţia şi se află în permanentă legătură cu directorul unităţii de învăţământ:
„Vă aducem la cunoştinţă că la Şcoala Gimnazială „Dora Dalles” Bucşani
– structura Gradiniţa cu Program Normal Bucşani, în urma unor controale medicale de rutină, un cadru didactic a fost diagnosticat cu tuberculoză în data de 22 decembrie 2017.Cadrul didactic (educatoare la grupa mică) a mai fost diagnosticat în trecut cu tuberculoză, însă în urma tratamentului, a fost declarat vindecat, existătând un document medical (adeverinţă medicală din 2011) prin care este indicată posibilitatea reluării activităţii în acelaşi loc de muncă începând cu 1 mai
2011.
În prezent cadrul didactic este internat la Sanatoriul pentru Boli Pulmonare Moroieni, Dâmboviţa.
Conducerea unităţii de învăţământ a luat următoarele măsuri: 1. Preşcolarii de la grupa la care preda doamna educatoare (25 copii înscrişi în anul şcolar 2017-2018) au fost investigaţi de către medicul de familie şi testaţi, situaţia fiind următoarea:
– doi copii au fost declaraţi suspecţi în perioada 9-10 ianuarie 2018, au fost trimişi la cabinetul TBC Târgovişte, de unde, fără a fi diagnosticaţi definitiv cu TBC, au fost trimişi pentru investigaţii suplimentare la un spital din Bucureşti. Copiii sunt internaţi în prezent, fiind demarate procedurile medicale în acest caz.
– alţi doi preşcolari au fost trimişi vineri (12 ianuarie 2018) către Secţia TBC Târgovişte, urmând ca în cazul lor să fie cunoscută situaţia în perioada următoare.
2. Cadrele didactice (patru educatoare şi două învăţătoare) care predau în locaţia grădiniţei, directorul şi directorul adjunct au fost investigaţi medical pentru identificarea unei eventuale contaminări.
3. A fost notificată Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa în data de 8 ianuarie 2018, care a demarat acţiunile, procedural, pentru astfel de situaţii şi a dispus lucrări de dezinfecţie în clădirea care funcţionează separat de celelelte clădiri ale şcolii cu personalitate juridică din comuna Bucşani.
4. Au fost realizate activităţi de curăţenie şi dezinfecţie în perioada 8-12 ianuarie
2018.
5. S-a comunicat permanent cu părinţii şi cabinetul medical de familie din localitate pentru monitorizarea preşcolarilor şi elevilor”, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmboviţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI AU LUAT LA VERIFICAT TRANSPORTUL ŞCOLAR

Poliţiştii de la rutieră acţionează pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie în care sunt implicate autovehiculeledes-tinate transportului de elevi. În cadrul acţiunilor, poliţiştii verifică aspecte privind respectarea destinaţiei exclusive a acestor vehicule, starea psihofizică a conducătorului autovehiculului destinat transportului şcolar, deţinerea permisului de conducere şi a categoriei necesare tipului […]