Cauciucurile de iarnă, obligatorii pe drumurile acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă

Mulţi şoferi amână schimbarea anvelopelor, astfel că sunt surprinşi de vremea rea. Din acest motiv, Poliţia Rutieră recomandă ca acest lucru să fie făcut din timp.
Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare din anul 2011, iar toţi participanţii la trafic care circulă pe drumurile publice în condiţii de iarnă, riscă amenzi usturătoare dacă nu au maşinile dotate cu anvelope de iarnă. Amenda pentru şoferii care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei cu anvelope de vară se poate cifra între 9 şi 20 de puncte de amendă, aceasta fiind echivalentă cu o sumă cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.
În plus, aceşti conducători auto riscă să rămână şi fără certificatul de înmatriculare al maşinii, primind doar o dovadă înlocuitoare a actului original, fără drept de circulaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Patru turişti care s-au rătăcit, au avut nevoie de ajutorul Salvamont Dâmboviţa

Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost alertată duminică seara, 10 ianuarie 2021, în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turişti din Bucureşti.Datorită condiţiile meteo nefavorabile (ninsoare, vant), stratului nou de zăpadă depus şi vizibilităţii scăzute odată cu lăsarea întunericului, turiştii s-au abătut de la traseul marcat (fiind […]