Câștigul salarial mediu  net, în Dâmbovița, a ajuns la 3900 lei

Date:

La începutul lunii noiembrie 2023, ultima pentru care a fost făcută analiza statistică, efectivul salariaţilor din judeţul Dâmboviţa  a fost  de 91579 persoane, aproximativ la același nivel ca și cel înregistrat în luna precedentă și în creștere cu 0,4% față de luna octombrie 2022.

Pentru același interval, câştigul salarial mediu nominal brut în judeţul Dâmboviţa a fost de 6231 lei, în creștere faţă de septembrie 2023 cu 2,6%. Prin urmare, câştigul salarial mediu nominal net a fost de 3901 lei, în creștere cu 2,4% faţă de intervalul precedent.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în agricultură, silvicultură şi pescuit (4481 lei), industrie şi construcţii (4039 lei), iar cele mai mici în servicii (3795 lei).

Indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 101,8 % pentru luna octombrie 2023 faţă de luna septembrie 2023, ceea ce înseamnă o creștere ușoară a puterii de cumpărare.

În perioada analizată, numărul şomerilor înregistraţi  era de 5039 persoane, în creștere cu 149 persoane faţă de luna septembrie 2023.

Rata şomajului înregistrată a fost de 3,0 % în raport cu populaţia activă civilă, cu 0,1 puncte procentuale peste cea înregistrată pe total țară (2,9%).

Câștigurile salariale medii realizate în Dâmbovița sunt cu aproximativ 20% mai mici comparativ cu mediile naționale, atât ca valoare brută cât și netă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un parc fotovoltaic va asigura în mare parte consumul public de energie electrică din  Târgoviște!

 În ultima  ședință de consiliu local, a fost aprobat...

Formarea profesioniștilor din educația timpurie, cu  finanțare prin PNRR

S-a lansat apelul de proiecte „Formarea profesioniștilor din educația...

Comunitatea din Mănești are în patrimoniu, o nouă investiție în domeniul educațional, noua Școală Drăgăești-Pământeni

Investiția în educație înseamnă investiție în viitorul comunității. S-a inaugurat...