Câştigul salarial mediu, mai mare cu 15,8% faţă de anul trecut

Câştigul salarial mediu brut, realizat de cei 77.780 de dâmboviţeni, care au un loc de muncă, au fost de 2423 lei în luna septembrie. Asta înseamnă un salariu nominal mediu net de 1749 lei, cu 15,8% mai mare decât în septembrie 2015. Comparativ cu august 2015, creşterea medie a fost cu 1,1%, ceea ce înseamnă că indicele câştigului salarial real a fost, în septembrie raportat la luna precedentă, de 101,2%.
În ultimele 12 luni, numărul salariaţilor din judeţ a crescut cu 2550 de persoane.
Rata şomajului înregistrat a urcat la 6,8% (creştere cu 0,1 puncte procentuale), menţinându-se peste media naţională, care a fost de numai 4,8%.
În Dâmboviţa, câştigurile salariale nominale medii sunt aproximativ 20% sub media naţională, atât la veniturile brute, cât şi la câştigurile nete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Maine anul se-noieşte!

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa au venit colindători, şcolari şi preşcolari din Târgovişte, care i-au încântat cu urările şi spectacolul oferit, pe toţi cei prezenţi. Au fost prezenţi, elevi şi profesori de la Şcoala Paul Bănică, Şcoala Vasile Cârlova, […]