Case în pericol la Decindeni: Malul Dâmboviței a fost erodat până în apropierea gospodăriilor!

0 0

Mai mulți gospodari din satul Decindeni, comuna Dragomirești, trăiesc cu teama că vor rămâne fără agoniseala de-o viață. Au casele și acareturile clădite în apropierea râului Dâmbovița și la fiecare viitură apele avansează câte puļin către zona intravilană, eroziunea malurilor fiind tot mai accentuată. Situația este cunoscută de autoritățile statului de ani de zile, dar nimeni nu a făcut nimic, în ciuda numeroaselor demersuri și a insistențelor primarului Dragoș Vlădulescu. La originea acestui pericol latent a fost exploatarea irațională, de multe ori nelegală, a agregatelor de prund. Au fost active numeroase balastire, din zonă încă se exploatează la greu pietriș și nisip, dar nimeni nu face nimic pentru localnicii direct afectați de eroziunea malurilor Dâmboviței.
Au fost la fața locului fel de fel de comisii, dar fără niciun rezultat concret. Este la mijloc o întreagă încrengătură de interese iar responsabilitatea poate fi lesne pasată de la o instituție la alta.
De curând, primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, a solicitat și au fost la fața locului mai mulți reprezentanții ai Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Legea nu permite Primăriei Dragomirești să intervină pe un teren proprietate a Apelor Române, chiar dacă ar putea susține unele lucrări în regim de urgență. În consecință, este obligația celor de la Prefectură să facă ceva pentru liniștea celor câteva zeci de familii din Decindeni cărora le sunt amenințate terenurile și chiar casele.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste 1000 de locuri în creșele din Târgoviște

După mai multe investiții finalizate, Municipiul Târgoviște dispune de o infrastructură de educație preuniversitară dintre cele mai moderne. Eforturi au fost făcute și pe zona de creșe, capacitatea acestora fiind crescută substanțial în ultimii ani.„Municipiul Târgoviște deține în acest moment, după derularea în mare măsură a programului amplu de reabilitare, […]