Pentru a arata splendid in ziua nuntii, designerii de rochii de mireasa apeleaza la o diversitate de materiale deosebite

in care femeile sa se simta nu doar frumoase, ci si comod.
Unele tesaturi sunt mai ieftine, altele mai scumpe, unele mai fine si altele mai rigide. Dar in ansamblu, la final, orice rochie de mireasa aleasa corespunzator se va transforma in sufletul pereche al oricarei femei (asta in afara de mire, bineinteles).
Materialul este cu adevarat un aspect important de care sa tii cont daca vrei ai un anumit stil vestimentar sau daca iti imaginezi confortul intr-un anumit fel. De exemplu, daca ai o piele sensibila, vei avea nevoie de o rochie de mireasa din materiale cat mai fine, in care pielea sa poata sa respire, o rochie lejera, desigur, adaptata sezonului si locatiei in care va avea loc petrecerea de dupa ceremonie.
Hai sa descoperim impreuna care sunt cele mai utilizate tesaturi la rochiile de mireasa si cate optiuni ai la dispozitie daca urmeaza sa-ti cumperi in curand rochia de mireasa perfecta, pe care o poti gasi la BestBride.

Dantela
Dantela este unul dintre cele mai rafinate materiale din care se poate realiza o rochie de mireasa, dar si printre cele mai cautate. Ea ofera un aer deosebit, romantic, asa ca nu e de mirare de ce tot mai multe femei opteaza pentru o rochie completa din dantela sau doar cu doar cateva insertii.
Stiai ca exista cel putin 14 tipuri de dantela care pot fi utilizate la realizarea rochiei de mireasa? Cu cat aceasta este mai fina si mai atragatoare, precum dantela bruxelles sau duchesse, cu atat si valoarea rochiei va fi una mai mare.
Matasea
Cele mai vechi rochii regale erau confectionate din matase, un material fin cu aspect usor satinat si care este o adevarata placere la atingere pentru orice mireasa.
Din nefericire, rochiile de mireasa din matase sunt printre cele mai scumpe de pe piata, lucru care se reflecta si in durabilitatea acestora in timp.
Taftaua
Taftaua e o tesatura care se poate produce in mai multe moduri. Cele mai scumpe rochii de mireasa sunt realizate din tafta din fibre naturale, iar cele mai accesibile din cele sintetice.
Dat fiind faptul ca tesatura nu se sifoneaza si nu e la fel de pretentioasa ca satinul sau matasea naturala de exemplu, ea se regaseste adesea la rochiile care au o silueta mai rigida.
Organza
Organza deriva din matase si preia cate putin din rigiditatea pe care o are taftaua, dar este un material care inclina ca aspect catre chiffon sau voal, neavand o opacitate ridicata. De aceea, ea se regaseste deseori in mai multe straturi suprapuse la rochiile care necesita volum.
Satin
Rochiile din satin sunt si ele foarte populare, acest material fiind unul stralucitor, elegant si fin, care se potriveste pentru orice mireasa. Exista mai multe tipuri de satin, unele din fibre sintetice, altele obtinute prin procesarea si adaosul de fire naturale. Si desigur, modul in care acesta este tesut si calitatea materialului final va influenta si pretul.
Voal
Voalul nu se foloseste doar la trena rochiei de mireasa, ci poate insoti in straturi suprapuse chiar si fusta, pana la a se regasi anumite elemente realizate din acest material si la partea superioara.
Ca fibre de origine, voalul poate proveni din lana sau matase, deci rochiile de mireasa din voal sunt potrivite in sezonul rece.
Brocart
Brocardul este deosebit prin aspectul luxuriant pe care-l are, cat si prin ornamentatia deosebita. Mai cu seama, femeile care aleg o rochie de mireasa din brocard sunt cele care vor sa pastreze o limita intre stil si discretie, acestea fiind recomandate intr-un context formal.
Rochiile din brocard nu sunt deloc ieftine, asa ca femeile care-si doresc acest tip de rochie in ziua nuntii vor fi nevoite sa cheltuie o suma de bani destul de semnificativa.
Te-ai gandit deja cum va arata rochia ta de nunta?