„Caravana Dâmbovița Curată” continuă în județ

0 0

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a avut posibilitatea de a constata la fața locului modul în care campania „Caravana Dâmbovița Durată” continuă în județ. Astfel, în ocalitatea Cobia au sosit 1.301 pubele.
„Caravana Dâmbovița Curată” este prima etapă din cadrul programului de colectare selectivă a deșeurilor din județul nostru. Până în prezent, 23.599 de pubele au fost distribuite în 14 comune, iar pe 18 și 19 noiembrie a.c, alte 4.194 de pubele vor ajunge în localitățile Cojasca și Comișani.
Președintele Corneliu Ștefan: „Până la finalul anului, în tot județul nostru vor fi distribuite160.000 de pubele și 5.241 containere pentru că, de la 1 ianuarie 2022, deșeurile vor fi colectate selectiv, pe cel puțin două fracții, umedă și uscată, ca parte a unui contract cu o valoare de aproximativ 354.000.000 lei.
Un lucru foarte important în procesul de colectare selectivă este acela că toate mașinile cu care se vor colecta deșeurile, peste 120, sunt dotate cu un sistem de cântărire, iar datorită unui program instalat pe acestea, vom putea cunoaște în timp real ce cantitate de deșeuri a fost colectată din fiecare localitate în parte.
Colectarea selectivă a deșeurilor prevede că deșeurile menajere trebuie separate pe fracții – plastic/metal în saci galbeni, hâr-tie/carton în saci albaștri și deșeurile

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-a deschis Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor la Ocnița

Comuna Ocnița are, de astăzi, Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, astfel locuitorii din Ocnița nu mai sunt nevoiți să vină până în Târgoviște pentru eliberarea cărților de identitate.Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor de la Ocnița are sediul pe strada Primăverii nr. 9A – fostul […]