CARANTINA LOCALITĂŢILOR: Nivelul de TESTARE COVID-19 devine unul dintre factorii principali

CARANTINA LOCALITĂŢILOR se va face după noi criterii: numărul de teste COVID-19, devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI.
Un ordin elaborat de Ministerul Sănătăţii şi publicat în Monitorul Oficial introduce noi criterii pentru instituirea carantinei în localităţi.
Astfel, criteriile pentru instituirea carantinei zonale pentru municipii/zone metropolitane cu peste 100.000 de locuitori sunt:

  • Numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile (>/< 10/1.000 de locuitori)
  • Rata de pozitivitate în ultimele 14 zile (>/< 5%)
  • Rata de incidenţă cumulată în 14 zile (>/< 3 cazuri la 1.000 de locuitori)
  • Trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile (crescător/ staţionar/ descrescător)
  • Număr de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100 (>/< 50%)
  • Gradul de ocupare a paturilor ATI în judeţ (>/< 90%)
  • Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ (>/< 90%)
  • Iar criteriile luate în calcul pentru instituirea carantinei zonale în restul zonelor sunt:
  • Rata de incidenţă cumulată în 14 zile (>/< 3 cazuri la 1.000 de locuitori)
  • Trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile (crescător/ staţionar/ descrescător)
  • Numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT* 100 (>/< 50%)
  • Gradul de ocupare a paturilor ATI în
    judeţ (>/< 90%)
  • Gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ (>/<
    90%)
    Pentru ieşirea din carantină a unei localităţi este prevăzut un singur criteriu – rata de incidenţă sub 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANSVSA a contribuit la o premieră ştiinţifică

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu ţînţarul).Pentru a identifica noi mijloace de luptă împotriva pestei porcine africane (PPA), ANSVSA s-a implicat în studierea rolului insectelor […]