Capriciile iernii le pot transforma turiştilor, vacanţa în coşmar

0 0

În următoarele ore se anunţă sosirea unui număr mare de turişti în zona montană dâmboviţeană Pad-ina-Peştera pentru a petrece Revelionul. Cei care au ales ca destinaţie staţiunea Padina-Peştera, trebuie să ştie că iarna s-a instalat, temperaturile sunt destul de scăzute iar în ultimele 12 ore, viscolul şi-a făcut simţită prezenţa. În scopul evitării unor evenimente nedorite şi pentru creşterea gradului de siguranţă pe munte, salvamontiştii dâmboviţeni sfătuiesc turiştii să aibă în vedere următoarele recomandări: maşinile să fie echipate de iarnă şi să nu se aventureze pe drumurile închise circulaţiei.
În acest moment, se circulă pe DJ 713 Cuibu Dorului- Dichiu-Zănoaga- Bolboci- Padina- Peştera şi pe DJ714 Moroeni-Bolboci-Peştera.
Drumurile sunt întreţinute de utilaje, care acţionează cu sare şi nisip pentru îndepărtarea ghetji.
Din cauza viscolului au fost închise şi traseele montane Peştera-Babele şi Peştera-Babele-Piatra Arsă. Duminică a fost alertă în Bucegi, în zona Dichiu- Piatra Arsă după ce nişte turişti s-au aventurat cu autoturismul pe DJ 713 Dichiu-Piatra Arsă, sector de drum închis circulatjei. Fără să ia în calcul con-ditiile meteo, viscol şi vizibilitate redusă, turiştii au ieşit în décor cu maşina . S-a cerut im,ediat ajutorul salvamontiştilor.
„În cursul zilei de duminică, 29 decembrie 2019, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a primit un apel la ora 15:38 din partea Dispeceratului Naţional 112 prin care se solicita intervenţia de urgenţă în zona Dichiu-Piatra Arsă.
Două turiste împreună cu trei copii se aflau într-un autoturism ieşit în afara părţii carosabile pe drumul ce leagă Şaua Dichiu de Piatra Arsă, drum închis pe perioada iernii.
Echipa de salvatori montani ajunsă la faţa locului în aproximativ 30 de minute (de la baza de salvare montana Peştera) a reperat autoturismul ce se afla la aproximativ 2 km de Şaua Dichiu. În urma unei scurte evaluări s-a constatat că persoanele implicate nu necesitau asistenţă medicală. Autoturismul a fost repus pe partea carosabilă cu ajutorul maşinii de serviciu dotată cu troliu şi adus în condiţii de siguranţă în zona cabanei Dichiu.
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile cu vânt la rafală de 80-100km/h, temperatura -12C, viscol, durata întregii operaţiuni a fost de aproximativ o oră.
Menţionăm faptul că în urma apelului la 112 au mai fost alertate şi prezente la intervenţie: Jandarmeria Montana, un echipaj de pompieri, un echipaj SMURD şi un echipaj SAJ” ne-a comunicat Salvamont Dâmboviţa

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii au găsit trupul carbonizat al unui bărbat la o locuinţă din Ludeşti

Pompierii de la Găeşti au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă şi au descoperit în timpul operaţiunii un bărbat carbonizat.Bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost găsit carbonizat într-un incendiu care a mistuit un dormitor al unei locuinţe din comuna dâmboviţeană Ludeşt, sat Teleşti. […]