Canicula va cuprinde aproape toată țara 

1 0

Meteorologii atrag însă atenția că temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere. Temperaturile ridicate prognozate pentru următoarele zile  pot genera probleme de sănătate atât persoanelor sănătoase, dar mai ales bolnavilor cronici și copiilor.

Pentru evitarea efectelor negative produse de caniculă facem următoarele recomandări:

 Este necesar ca persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii, să evite deplasările în spațiul liber între orele 11.00-19.00, precum și frecventarea locurilor aglomerate.

 În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbracăminte subțire, preferabil din țesături naturale și în culori deschise).

Se recomandă creșterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi și evitarea alimentației bogată în grăsimi, în special de grăsimi animale.

Se va reduce consumul de cafea și se va evita consumul de băuturi alcoolice.

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat, iar celelalte echipe specializate vor acționa pentru limitarea efectelor probabile produse de aceste schimbări ale vremii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale drastice la depozitele de legume și fructe și piețele agroalimentare

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a desfășurat, împreună cu reprezentanți ai ANAF, o acțiune tematică de control la depozitele de legume și fructe și piețele agroalimentare.  Au fost verificate 87 de unități de depozitare și comercializare legume-fructe. Neregulile constatate în urma verificărilor au fost sancționate cu […]