Canicula lovește din nou, temperaturile ar putea ajunge la 40 de grade Celsius la umbră

Canicula va cuprinde aproape toată țara și sunt așteptate temperaturi chiar și 40 de grade, la umbră. Meteorologii atrag însă atenția că temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre, iar canicula va ține până în prima zi din luna august. Începând de marți, de la o zi la alta, valorile vor fi în creștere: 37-38 de grade, posibil 39, chiar 40 de grade în Lunca Dunării miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Inclusiv prima zi din luna august păstrează această caracteristică, cu 37-38 de grade în partea de vest, sud-vest și sud a țării. Temperaturile ridicate prognozate pentru următoarele zile pot genera probleme de sănătate atât persoanelor sănătoase, dar mai ales bolnavilor cronici și copiilor.
Județul Dâmbovița se află sub avertizare COD GALBEN pentru val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă.
Pentru evitarea efectelor negative produse de caniculă facem următoarele recomandări:

Este necesar ca persoanele vârstnice, copiii și bolnavii cu afecțiuni cronice, în special cardiace și respiratorii, să evite deplasările în spațiul liber între orele 11.00-19.00, precum și frecventarea locurilor aglomerate.
În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecție (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbracăminte subțire, preferabil din țesături naturale și în culori deschise).
Se recomandă creșterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi și evitarea alimentației bogată în grăsimi, în special de grăsimi animale.
Se va reduce consumul de cafea și se va evita consumul de băuturi alcoolice.
Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab I” Dâmbovița sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat, iar celelalte echipe specializate vor acționa pentru limitarea efectelor probabile produse de aceste schimbări ale vremii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A MURIT ULTIMUL MARE INVESTITOR DIN FOTBALUL DÂMBOVIȚEAN

Ghiroghi Zotic a murit! O informație care s-a propagat duminică la amiază pe rețelele de socializare cu o rapiditate uluitoare. Cel mai important om de fotbal din județul Dâmbovița în urmă cu mai bine de un deceniu, s-a stins discret. A înfruntat durerea cu mare demnitate. Nu a făcut din […]