Canicula a lovit judeţul Damboviţa

Judeţul Dâmboviţa se află sub avertizare COD GALBEN pentru val de căldură, disconfort termic accentuat şi caniculă.
Pentru evitarea efectelor negative produse de caniculă, aveţi următoarele recomandări:

  • Este necesar ca persoanele vârstnice, copiii şi bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii, să evite deplasările în spaţiul liber între orele 11.00-19.00, precum şi frecventarea locurilor aglomerate.
  • În cazul expunerii la soare trebuie, obligatoriu, să fie folosite mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare, îmbracăminte subţire, preferabil din ţesături naturale şi în culori deschise).
  • Se recomandă creşterea consumului de lichide la 2-4 litri pe zi şi evitarea alimentaţiei bogată în grăsimi, în special de grăsimi animale.
  • Se va reduce consumul de cafea şi se va evita consumul de băuturi alcoolice.
    Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa sunt pregătite să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat, iar celelalte echipe specializate vor acţiona pentru limitarea efectelor probabile produse de aceste schimbări ale vremii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CJ Dâmboviţa a primit aprobare şi trece la etapa următoare pentru Inelul 2 de centură al municipiului Târgovişte şi Inelul de centură pentru oraşele Pucioasa şi Fieni

Membrii Comisiei Tehnice a Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au aprobat studiile de prefezabilitate ale CJ Dâmboviţa pentru Inelul 2 de centură al municipiului Târgovişte şi Inelul de centură pentru oraşele Pucioasa şi Fieni. Prezentarea studiilor a fost făcută chiar de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, […]