CAMPIONATUL DE ŞAH REGIUNEA SUD-MUNTENIA

sahMOTTO: „Şahul este cel mai minunat mijloc de disciplinare a gândirii, de ordonare a domeniilor de cunoaştere şi de recreaţie a spiritului.
Este un univers comprimat pe 64 de pătrăţele”
Nicolae Iorga
Cu prilejul Zilei Mondiale a Şahului, Penitenciarul Mărgineni organizează miercuri 20 iulie 2016, ora 10.00, în cadrul sălii Polivalente din municipiul Moreni, Campionatul de şah interpenitenciar REGIUNEA SUD-MUNTENIA la care vor participa personalităţi din lumea şahului precum şi alte unităţi din sistemul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
Persoanele private de libertate de toate vârstele manifestă un interes deosebit faţă de jocul de şah, mai ales dacă este desfăşurat sub forma competiţiei. Acţionând în principal asupra dezvoltării calităţilor şi capacităţilor intelectuale, şahul are influenţe favorabile şi asupra dezvoltării capacităţilor afective şi morale.
Şahul este un test de răbdare, nervi, voinţă şi concentrare care sporeşte abilitatea de a concura cu alţi jucători, într-o manieră sportivă şi etalează, pe lângă strategie şi o gamă variată de valori morale (disciplină, corectitudine, respect faţă de coordonator şi adversar), contribuind la formarea unor trăsături de voinţă şi caracter solide. De asemenea, dezvoltă calităţile manageriale ale jucătorului; fiecare jucător este un general al unei armate, el fiind cel care analizează situaţia, utilizează resursele, atacă, se apară, sacrifică totul cu un singur scop -matul.
Având în vedere valenţele formativ-educative ale jocului de şah, ne propunem să încurajăm afirmarea deţinuţilor în domeniul sportiv şi participarea acestora la activităţi care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine şi creşterea încrederii în propria persoană.
Persoana de contact cu privire la detalii despre această activitate este purtătorul de cuvânt al unităţii subinspector de penitenciare Elena OANĂ: mail elena.oana@ anp.gov.ro fax 0245 660 210 telefon de serviciu 0752 302 483.
Subcomisar de penitenciare Marian Valentin ALDEA
Director Penitenciarul Mărgineni

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Circulaţie în siguranţă pentru copii

Având în vedere că elevii sunt în vacanţă poliţia rutieră le recomandă părinţilor să-i înveţe pe cei mici o serie de reguli, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere: – Să circule numai pe trotuare. – Să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa […]