Campanie educaţională „Edu Box”, la nivel naţional, pentru sprijinirea accesului la educaţia preşcolară

În parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Itsy Bitsy FM, EDU BOX derulează, începând din 7 decembrie, campania educaţională naţională „Edu Box”, în vederea asigurării şanselor egale la educaţie şi a unui mediu educaţional adecvat pentru toţi preşcolarii.
Campania „Edu Box”, lansată în urma semnării unui protocolul între părţi, are ca scop creşterea calităţii educaţiei şi facilitarea accesului la învăţământul preşcolar pentru un număr cât mai mare de copii, prin:

  1. Identificarea reală a nevoilor copiilor de vârstă preşcolară din toată ţara;
  2. Desfăşurarea de activităţi de informare şi consiliere a părinţilor şi a cadrelor didactice în vederea organizării şi optimizării materialelor didactice disponibile;
    Acest obiectiv facilitează accesul la informaţii, atât pentru părinţii copiilor preşcolari, cât şi pentru cadrele didactice, cu privire la documentele necesare întocmirii dosarului de înscriere la grădiniţă, la metodele şi instrumentele de lucru în învăţământul preşcolar, respectiv mijloacele şi materialele didactice specifice învăţământului preşcolar.
  1. Organizarea de activităţi non-formale, prin intermediul cărora copiii să fie stimulaţi şi motivaţi pentru a participa şi pentru a utiliza toate resursele şi mijloacele educaţionale disponibile, adaptate provocărilor acestor perioade;
  2. Sprijinirea copiilor, a părinţilor şi a cadrelor didactice cu noi resurse educaţionale accesibile.

În acest sens, o atenţie deosebită va fi acordată activităţii de monitorizare a participării copiilor din învăţământul preşcolar la activităţile instructiv-educative din grădiniţe şi din afara acestora, cu accent pe prevenirea abandonului şcolar în rândul acestora.
Protocolul de colaborare nu presupune nicio contribuţie financiară din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, a inspectoratelor, a CCD-urilor, a unităţilor de învăţământ preuniversitar, a părinţilor sau a cadrelor didactice implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

18 decembrie, Ziua minorităţilor naţionale

La 18 decembrie, în fiecare an, este sărbătorită Ziua minorităţilor naţionale.La 18 decembrie 1992, Adunarea generală a ONU a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase. Documentul internaţional oferă o garanţie a drepturilor minorităţilor în general, astfel încât mai multe state iau recunoscut […]