Campania ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST derulată şi în liceele din judeţul Dâmboviţa

I.B.
0 0

politia dambovitaInspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa desfăşoară activităţi în cadrul campaniei „ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIST”, iniţiată de Poliţia Română, care are ca scop promovarea, în rândul liceenilor dâmboviţeni, a profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate – şcolile de agenţi de poliţie şi Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti.
Campania a fost demarată la nivel naţional, urmând să se deruleze în perioada aprilie – iunie şi septembrie -decembrie 2015.
În cadrul activităţilor ce vor fi derulate, poliţiştii din cadrul Serviciului Resurse Umane şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii le vor prezenta elevilor oportunităţile oferite de statutul de elev/student al unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cele din punct de vedere social (asigurare cazare, masă, echipament, asistenţă medicală gratuite, asigurarea unui loc de muncă la absolvire).
Elevii vor afla informaţii despre programa şcolară, dotările instituţiile de învăţământ, alinierea acestora la standardele U.E, condiţiile de recrutare, înscriere şi de admitere.
Până în prezent, peste 150 de elevi din două licee din Târgovişte au fost informaţi în legătură cu oferta educaţională şi modalitatea prin care pot deveni poliţişti.
Poliţistul este un funcţionar public civil, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă, şi exercită atribuţiile stabilite prin lege.
Exercitarea profesiei de poliţist implică, prin natura sa, îndatoriri şi riscuri deosebite. Profesia poate fi exercitată doar de către persoana care a dobândit această calitate, în condiţiile legii. Poliţiştii provin, de regulă, din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, cu sediul în municipiul Târgovişte, Bd. Carol I, nr. 64, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, în perioada 20.04-07.08.2015, desfăşoară activitatea de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea 2015, învăţamânt cu frecvenţă şi învăţamânt cu frecvenţă redusă.
Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului, unde se pot primi informaţii privind documentele de înscriere, respectiv pentru întocmirea dosarelor de candidat, după următorul program:
– miercuri: între orele 10.0014.00;
– joi: între orele 09.00-14.00;
– vineri: între orele 08.30-12.00.
Relaţii suplimentare pot fi obţinute atât de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0245/207200 interior 20111; 20112 ; 20114, cât şi de pe site-ul http://db.politiaromana.ro.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tâlhărea femeile in plină stradă. Poliţiştii i-au mers pe urme şi l-au prins

Tânăr pericol public. Poliţiştii dâmboviţeni au prins un tânăr de 24 de ani, care a comis mai multe tâlhării. Îşi făcuse un obicei să tâlharească femeile ziua în amiaza mare. Tânărul de 24 de ani a fost prins de oamenii legii după ce mai multe femei au reclamat că le-au […]