Campania naţională „O pădure cât o ţară” a debutat în Dâmboviţa, la Ulieşti

0 0

La Ulieşti, Ministerul Mediului a lansat, în prezenţa preşedintelui Klaus lohannis şi a premierului Ludovic Orban, campania „O pădure cât o ţară”. Este vorba despre o acţiune deosebită, fără precedent în ultimii 30 de ani ca amploare, care îşi propune numai pentru acest an plantarea a 53 de milioane de puieţi. Potrivit organizatorilor, proiectul include plantarea a peste 2.500 de păduri de la zero şi completarea a 7.000 de păduri tinere.
Pentru a transmite un mesaj cu implicaţii profunde pentru viitor, la startul campaniei au participat preşedintele Klaus lohannis, Ludovic Orban, Florin Cîţu şi Costel Alexe, ministrul Mediului. După scurte declaraţii legate de importanţa pădurilor, obligaţia de a stopa defrişările ilegale şi datoria de a înlătura stricăciunile făcute pădurilor, aceştia au plantat puieţi de stejar, pe un aliniament aflat la liziera unei rămăşiţe din ceea ce au fost odată vestiţii Codrii ai Vlăsiei. „Pe de o parte, protecţie, eliminarea tăierilor ilegale, pe de altă parte plantări masive de pădure. Asta este ce îmi doresc eu pentru România şi pentru aurul verde din România”, a spus şeful statului, Klaus lohannis, cu puţin timp înainte de a planta un stejar, împreună cu Ludovic Orban. „Este inadmisibil ca în secolul XXI să mai avem tăieri ilegale masive. Îl rog pe

domnul premier să găsească noi instrumente pentru a proteja pădurile României”.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a precizat că în acest an se doreşte plantarea a 53 de milioane de puieţi în 13.000 şantiere astfel încât să avem „2.500 de păduri care vor pleca de la zero”. Se vor planta perdele forestiere pe autostrada Bucureşti – Constanţa şi vor începe plantările pe terenurile nisipoase de la Dăbuleni, a mai spus ministrul mediului.
La eveniment au participat şi prefectul Iulian Popa, Virgil Guran, consilier al primului -ministru, Aurelian Cotinescu, Gabriel Grozavu, Gabriel Plăiaşi, alţi lideri şi primari PNL din Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pro România continuă Campania "Târgoviştea vrea parcări"

Coordonatorul organizaţiei municipale a Pro România, Adrian Popescu, a anunţat în această dimineaţă că au fost strânse deja 1000 de semnături în cadrul campaniei „Târgoviştea vrea parcări”. Campania continuă şi este bine primită de toţi participanţii la traficul rutier, care se confruntă, zilnic, cu problema generată de penuria de locuri […]