Campania naţională de prevenţie „Informare acasă! Siguranţă în Lume!” a ajuns din nou în judeţul Dâmboviţa

Pentru a treia oară, campania naţională de prevenţie „Informare acasă! Siguranţă în Lume!” a ajuns în judeţul Dâmboviţa. Campania aduce informaţii şi noutăţi despre măsurile şi schemele de ajutor prin care Guvernul României doreşte să stimuleze întoarcerea acasă a unui număr cât mai mare de români din afara graniţelor ţării, dar şi despre votul în străinătate.
Întâlnirea de la Prefectura Dâmboviţa s-a referit la importanţa prevenţiei, a informării, a cunoaşterii drepturilor şi obligaţiilor care le revin cetăţenilor români atunci când călătoresc, studiază sau se stabilesc în străinătate. În acest sens, a făcut şi un apel la primari să menţină o legătură cât mai strânsă cu cei care pleacă din localitate pentru a munci sau studia peste hotare.Întoarcerea acasă a unui număr cât mai mare de români din diaspora este o prioritate pentru Guvern. De aceea este importantă şi informarea cu privire la facilităţile şi programele de care aceştia pot beneficia acasă, în România, în cadrul unei prezentări a principalelor măsuri guvernamentale luate în acest sens.Votul în străinătate la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2019 a fost un alt punct de interes pentru participanţi. Atât ministrul Intotero, cât şi reprezentantul AEP i-au încurajat pe românii de Pretutindeni să se înscrie pe platforma online www.votstrainatate.ro şi să opteze fie pentru votul prin corespondenţă, fie la secţia de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Goran Bregovici şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, două concerte de zile mari la Zilele Cetăţii

Primăria Târgovişte a pregătit şi anul acesta un program deosebit pentru a marca Zilele Cetăţii, capul de afiş fiind ţinut, de departe, de Goran Bregovici şi la fel de vestita Wedding and Funeral Band. Publicul va avea ocazia să-i asculte pe nu mai puţin îndrăgitul Ovidiu Lipan Ţăndărică, pe Vlad […]