Cadou de 10 miliarde de euro pentru baronii locali?

0 0

Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au promis că le vor da primarilor 10 miliarde de euro prin Fondul de investiţii locale. Mai mult, ei dădeau asigurări că Fondul de investiţii locale va fi adoptat în această şedinţă de Guvern, prin Ordonanţă. Proiectul nu a fost pus, însă, în dezbatere publică până în acest moment.
Guvernul vrea să înfiinţeze un Fond de investiţii locale care va fi destinat finanţării unor proiecte menite să stimuleze dezvoltarea localităţilor. Liderul PSD, Liviu Drag-nea, a anunţat la finalul şedinţei Comitetului Executiv că acest Fond de investiţii va fi înfiinţat printr-o Ordonanţă care se va adopta în această şedinţă de Guvern.
Bugetul alocat acestui fond va fi de 10 miliarde de euro. Fondul de investiţii locale va fi prins in bugetul pt anul 2019, iar banii vor veni de la trezorerie.
Cele 10 miliarde de euro vor fi administrate în comun de către MFP şi Comisia Naţională de Prognoză.
Banii vor fi destinaţi finanţării unor proiecte privind dezvoltarea localităţilor, precum alimentarea cu apă, sisteme de canalizare sau şcoli.
Una dintre criticile aduse acestui proiect sunt legate de faptul că primarii primesc deja fonduri pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte de infrastructură mică prin PNDL.
Până ieri însă proiectul nu a fost pus în dezbatere publică. (M.C.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

A fost virată prima tranşă de 10 milioane de euro a grantului acordat României pentru măsurile de urgenţă privind combaterea pestei porcine africane

Comisia Europeană a virat României, luni, 11 decembrie, o primă tranşă, de 10.000.000 de euro, din grantul în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând contribuţia financiară a Uniunii la acţiunile angajate de ţara noastră pentru combaterea pestei porcine africane. Această plată a fost efectuată în condiţiile în care Decizia „SANTE/EM/AH/2018/ASF/RO”, […]