Bursele medicilor rezidenţi vor fi plătite în continuare la nivelul de 670 de lei lunar

0 0

Bursele pentru medicii rezidenţi, în cuantum lunar de 670 lei, se vor plăti în continuare, după ce guvernul a adoptat o ordonanţă în şedinţa de săptămâna trecută.
Potrivit actului normativ care modifică Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, bursa de rezidenţiat se acordă până la data la care personalul respectiv beneficiază de salariul de bază/solda de funcţie la nivelul reglementat pentru anul 2022 de Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Plata lunară a bursei de rezidenţiat se realizează din bugetul de stat, prin bugetul aprobat al Ministerului Sănătăţii, pentru unităţile sanitare de stat din subor-dinea sa şi pentru unităţile sanitare de stat din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi prin bugetul aprobat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, pentru rezidenţii din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Mai puţine autorizaţii de construire eliberate în Dâmboviţa

Potrivit datelor statistice, în Dâmboviţa a scăzut substanţial numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale. Spre exemplu, între 1 ianuarie şi 30 aprilie 2017, au fost eliberate numai 285 de autorizaţii, cu 19,2% mai puţine faţă de perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, 243 de autorizaţii sunt pentru […]