BURLEANU, ÎN STRUCTURILE FIFA

Mihai ROŞOIU

Preşedintele FRF a fost unul dintre candidaţii la posturile rezervate UEFA în organismul forului mondial.
Mandatul lui Răzvan Burleanu, care se va întinde pe o perioadă de patru ani, a fost confirmat marţi, 20 aprilie 2021, în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, desfăşurat la Montreux, Elveţia.
„Prezenţa în Consiliul FIFA este o performanţă pentru diplomaţia sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaştere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de preşedintele UEFA şi de ceilalţi 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european şi al altor federaţii naţionale non-europene care împărtăşesc aceeaşi viziune cu UEFA.
Pentru România înseamnă şi un acces la o cunoaştere şi o înţelegere globală a dezvoltării fotbalului care se va transpune totodată în decizii pe care voi încerca să le influenţez la nivel internaţional şi naţional.
Totodată, prin demersul de a candida şi de a fi ales mi-am dorit să inspir şi alţi români tineri care consideră că anumite domenii sau funcţii le sunt greu accesibile, dacă nu chiar interzise, iar modul nostru de lucru integru să fie un model şi pentru ale sectoare de activitate din ţara noastră”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
Ceilalţi trei membri în Consiliul FIFA din partea UEFA, a căror candidatură a fost confirmată în şedinţa de marţi, sunt Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) şi Dejan Savicevic (Muntenegru).
Locul rezervat unei persoane de sex feminin în acelaşi organism de conducere al FIFA a fost câştigat, în urma alegerilor, de Evelina Christillin (Italia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

START LANSAT PENTRU SORANA CÎRSTEA LA ISTANBUL

Sorana Cîrstea se luptă în aceste zile la turneul WTA 250 de la Istanbul, unde a depăşit un prim obstacol. Sorana a reuşit să treacă în primul tur de Kateryna Kozlova (130 WTA), la capătul unui meci care a durat fix 2 ore. În următoarea partidă, jucătoarea de tenis din […]