BUGET DE 442,35 DE MILIOANE DE LEI PENTRU CADASTRU -PRIMĂRIILE AU LA DISPOZIŢIE 45 DE ZILE PENTRU ACCESAREA FONDURILOR

A început semnarea contractelor de finanţare pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale.
ANCPI a alocat, în anul 2017, 442.350.000 de lei din veniturile proprii, pentru finanţarea înregistrării sistematice pe sectoare cadastrale, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF). Suma poate finanţa lucrări în 2.949 de unităţi administrativ-teritoriale rurale şi urbane.
Termenul limită până la care unităţile administrativ teritoriale (UAT) eligibile pot accesa fondurile este de cel mult 45 de zile de la primirea înştiinţării transmise de ANCPI în acest sens. Finanţarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale din extravilan şi, prin excepţie, din intravilan se realizează în baza unui contract de finanţare încheiat de primărie cu oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară (OCPI) pe raza judeţului în care se află, potrivit Legii nr. 7/1996 a cadastrului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Înştiinţările au fost trimise de ANCPI prin oficiile teritoriale, conform Procedurii şi modalităţii de alocare a sumelor, publicată în Monitorul Oficial nr. 403/29.05.2017.
Fiecare UAT primeşte, în acest an, 150.000 de lei pentru realizarea, în perioada 2017-2019, a lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale, faţă de 135.000 de lei, alocat în 2016. Contractele de finanţare sunt mul-tianuale (24 de luni), ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd finanţarea dacă lucrările de înregistrare sistematică nu sunt finalizate până la sfârşitul anului
2017.
Sunt exceptate de la alocarea fondurilor destinate finanţării primăriile care au demarat sau au în derulare lucrări de înregistrare sistematică la nivelul întregului UAT. Achiziţia serviciilor de înregistrare sistematică va fi realizată de fiecare primărie în parte, prin organizarea procedurilor legale aplicabile. Ulterior, acestea vor încheia contracte de prestări servicii cu persoane fizice şi juridice autorizate să execute lucrări de cadastru.
Primăriile au obligaţia legală să selecteze, cu prioritate, sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional şi terenuri agricole subvenţionate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).
Plăţile către primării vor fi efectuate după deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate de către reprezentanţii oficiilor teritoriale. Documentele suport precum şi ghidul primarului sunt afişate pe pagina web a
ANCPI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Ziua mondială a donatorului de sânge este sărbătorită în fiecare an, la 14 iunie, de ţări din întreaga lume. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS sau WHO – acronimul în limba engleză a denumirii World Health Organization), manifestarea are rolul de a aduce un omagiu donatorilor de sânge şi, în […]