Braconieri prinşi la Morteni

braconieriPoliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului, în vederea prevenirii şi combaterii actelor de braconaj cinegetic. Astfel, poliţiştii au depistat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani, în timp ce se aflau pe un fond de vânătoare din localitatea Morteni şi efectuau acte de braconaj cu doi câini din rasa ogar. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că aceştia au vânat ilegal o căprioară şi un iepure. Pe numele acestora, au fost întocmite dosare penale pentru nere-spectarea prevederilor Legii 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic, iar câinii de vânătoare şi animalele braconate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Recomandări
Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.P.J. Dâmboviţa reamintesc deţinătorilor de arme letale şi neletale din categoria celor supuse autorizării că, potrivit Legii 295/2004 (modificată), privind regimul armelor şi al muniţiilor, au obligaţia să se prezinte la Poliţie, înainte de expirarea termenului de valabilitate a permisului de armă pentru prelungirea vizei. Termenul de valabilitate este de 5 ani de la data primei autorizări sau de la data ultimei vize de prelungire.
În cazul în care deţinătorii nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, au obligaţia ca, în termen de zece zile de la expirarea acestuia, să predea la un magazin autorizat arma şi muniţia deţinute. În caz contrar, aceste persoane săvârşesc infracţiunea de nerespectarea unor obligaţii prevăzute de lege, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

60.000.000 de lei, bani pe OG 28, au fost decontaţi până în prezent la nivelul judeţului Dâmboviţa

Valoarea decontărilor pentru proiectele cu finanţare pe OG 28 la nivelul judeţului Dâmboviţa a însumat, în perioada ianuarie 2016 – septembrie 2016, aproximativ 60.000.000 de lei din totalul absorbţiei raportat la 30 septembrie 2016, care se situa la 75.380.393,37 de lei, potrivit datelor prezentate, de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, […]