BOTEZUL DOMNULUI SĂRBĂTORIT LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Numeroşi credincioşi târgovişteni au participat, sâmbătă, 6 ianuarie 2018, la Catedrala din Târgovişte, la Sfânta Liturghie, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoti şi diaconi.
La finalul sfintei slujbe, Înaltpreas-fintia Sa a oficiat slujba sfintirii Aghi-asmei celei Mari, pe un podium special amenajat în fata istoricului locaş de cult, ctitorit de Sf. Voievod Neagoe Basarab.
În cuvântul său, Chiriarhul nostru a aprofundat semnificatia teologică a Botezului Domnului, una din cele mai mari sărbători creştine, arătând că acest eveniment are în vedere sfinţirea fiinţei umane şi a întregii creaţii. Botezul Domnului pune fundament botezului creştin şi manifestă lucrarea mântuitoare a Sfintei Treimi, arătând că rostul omului în viaţă este acela de a se sfinţi şi de a manifesta, prin faptele sale, sfinţenia lui Dumnezeu.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primele rezultate ale controalelor ANSVSA desfăşurate în perioada Sărbătorilor de Iarnă

O primă etapă a acestor acţiuni de control s-a desfăşurat în perioada 30.11.2017 – 20.12.2017, prin verificarea a 5.975 de unităţi înregistrate /autorizate sanitar vet-erinar.Controalele oficiale au fost efectuate de către reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti în: unităţi de depozitare a produselor […]