Bonuri de masă pentru persoanele care se vor vaccina

Crește numărul cazurilor de infectare cu tulpina Delta de la o săptămână la alta, dar încă putem ține situația sub control. Iar campania de vaccinare încă stagnează. Avem deja peste 300 de cazuri, cu 50 la sută mai mult decât acum o săptămână, iar numărul ar putea fi mult mai mare, spun autoritățile, din cauza transmisibilității crescute. Deocamdată, singura variantă luată acum în calcul este vaccinarea și apelul la responsabilitate al populației, nu alte restricții. Relaxarea din ultima perioadă, concediile și ignorarea măsurilor de prevenție, alături de rata de vaccinarea scăzută ne îndreaptă cu pași repezi spre o explozie a numărului de infectări cu varianta Delta, spun autoritățile. Astăzi au fost raportate 313 cazuri noi.
Numărul real de cazuri ar putea fi mai mare însă.
Dacă rata de infectare va crește zonal, așa cum s-a mai întâmplat, peste 2 la mie, acolo ar putea fi luate măsuri.
Premierul spune că e nevoie de noi măsuri de sprijin ale campaniei de vaccinare, nu noi restricții.
Discuții la nivel european despre administrarea celei de a treia doze de vaccin există, iar țara noastră va lua o decizie în această direcție doar după ce va fi aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului. Stocuri există și prioritari vor fi vârstnicii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Întreprinderi de procesare și marketing în pomicultură susținute cu fonduri europene

În această a doua parte a anului, AFIR preconizează deschiderea unor noi linii de finanțare. Astfel, prin promovarea unor proiecte sustenabile, prin Submăsura 4.2a – Investiţii în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol, antreprenorii români vor putea obține noi granturi europene cu valori maxime de câte 800.000 euro-1,5 milioane euro, pentru […]