Biserica sprijină misiunea social-filantropică în Arhiepiscopia Târgoviştei

0 0

conferinat salvamont, carpat montana sin sportJoi, 23 ianuarie 2014, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, s-au desfăşurat lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”, instituţie a Eparhiei noastre, membră a federaţiei „Filantropia”a Patriarhiei Române.
Cu această ocazie, a fost prezentat Joi, 23 ianuarie 2014, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei, s-au desfăşurat lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Centrul Diaconal „Casa Creştină”, instituţie a Eparhiei noastre, membră a federaţiei „Filantropia”a Patriarhiei Române.
Cu această ocazie, a fost prezentat în situaţii limită, dar şi a derulării unor activităţi specializate de prevenire şi combatere a unor fenomene sociale îngrijorătoare, precum traficul de persoane, abuzul de alcool, consumul de droguri, ori violenţa domestică. O realizare importantă a acestei instituţii filantropice a fost constituită de inaugurarea, în anul 2013, a Centrului Social Creştin, în cadrul căruia funcţionează: Centru de Consiliere; Centrul pentru tineret, Centrul de formare profesională, un spaţiu pentru activităţi de creaţie şi serviciu de informare şi documentare pentru tineret. De asemenea, în cadrul Centrului Social Creştin funcţionează Căminul Social de tip familial Sf. Ier. Nicolae, ce are ca scop asigurarea accesului tinerilor, separaţi temporar de părinţii lor, la găzduire, îngrijire, educaţie şi pregătirea în vedere reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale.
Pentru anul 2014, Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” îşi propune continuarea proiectelor aflate în derulare, alături de iniţierea altora noi, mai ales cu susţinere financiară din fondurile europene, ca şi prin atragerea de donaţii si sponsorizări din alte surse, pentru a susţine misiunea eclezială şi a dezvolta activităţi utile comunităţii noastre locale.
Precizăm faptul că Asociaţia Centrul Diaconal „Casa Creştină” a fost înfiinţată în anul 2004 şi funcţionează sub oblăduirea Arhiepiscopiei Târgoviştei.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ASTĂZI - MANIFESTĂRI DEDICATE MICII UNIRI, LA ANINOASA ŞI LUCIENI . "Unirea face puterea"

Sub genericul „Unirea face puterea”, în comunele Aninoasa şi Lucieni vor avea loc concursuri de istorie şi cultură generală, la care vor participa elevi ai şcolilor din aceste localităţi, în zilele de 23 şi 24 ianuarie 2014. Totodată, în faţa şcolii din Lucieni şi a Centrului Cultural din Ani-noasa, se […]