Birocraţia redusă, pentru comercianţii de produse energetice

0 0

Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice a fost îmbunătăţită, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil. Astfel, dispare obligaţia firmelor care comercializează produse energetice în sistem angro de a deţine spaţii de depozitare pentru acestea. De asemenea, dispar şi formalităţile aferente recepţionării şi livrării produselor energetice din aceste spaţii. Cu toate acestea, dacă activitatea necesită utilizarea spaţiilor de depozitare, rămân valabile condiţiile de control şi supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la rezervoarele cu carburanţi, dotarea cu sistem de supraveghere video).
Această iniţiativă are la bază următoarele deziderate:
1. Implementarea unui cadru de reglementare suplu, eficient şi adaptat cerinţelor legitime ale mediului economic.
2. Asigurarea premiselor pentru funcţionarea eficientă a pieţei produselor energetice.
3. Limitarea impactului asupra mediului concurenţial şi asigurarea proporţionalităţii intervenţiei instituţiilor de control în economie. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenţia statului trebuie să fie punctuală, proporţională şi adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activităţii tuturor participanţilor la piaţă.
„Mă bucur că noua conducere a ANAF a înţeles importanţa unei atitudini corecte faţă de mediul de afaceri şi şi-a asumat eliminarea acestui obstacol din faţa competiţiei loiale pe piaţa produselor energetice. Această abordare respectă angajamentul meu pentru încurajarea dezvoltării mediului de afaceri autohton şi reprezintă o premisă importantă pentru succesul modernizării şi eficientizării activităţii ANAF. Rolul statului este de a încuraja mediul de afaceri şi de a le crea condiţiile pentru un comportament corect. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenţia statului trebuie să fie punctuală, proporţională şi adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activităţii tuturor participanţilor la piaţă”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.
Proiectul de ordin poate fi consultat pe site-ul ANAF la rubrica Transparenţă decizională.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Întâlnire de lucru destinată beneficiarilor de fonduri Regio

A avut loc un nou seminar de instruire destinat beneficiarilor de finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR). La acest eveniment au participat beneficiarii care au accesat fonduri europene nerambursabile în cadrul diferitelor axe prioritare aferente POR. Astfel, au fost abordate aspecte vizând implementarea proiectelor ce au ca obiectiv: […]