Bilanțul investițiilor în comuna Șotânga la ceas aniversar, 595 de ani de la prima atestare documentară 

0 0

Comuna Șotanga se dezvoltă an de an, bilanțul investițiilor la ceas aniversar, 595 de ani de la prima atestare documentară, se împlinesc anul acesta, iar administrația locală condusă de primarul Constantin Stroe se poate mândri cu proiecte majore care au schimbat și vor schimba viața comunității.

Comuna Șotanga s-a dezvoltat şi continuă să se dezvolte, este pregătită să  primească  și investitori. Administraţia locală condusă de edilul Constantin Stroe  lucrează în folosul cetăţeanului. .

Ca dovadă, numeroasele proiecte care au fost  implementate , alte sunt în plin proces de implementare iar noi obiective de investiții vor începe în  curând. 

Infrastructura rutieră, o prioritate pe agenda administrației de la Șotanga , sprijin și de la CJ Dâmbovița 

S-au finalizat lucrările  fac parte  din proiectul ”Reabilitare și modernizare străzi în comuna Șotânga, județul Dâmbovița”, o asociere între Primăria Șotânga și Consiliul Județean Dâmbovița, valoarea totală a contractului fiind de  3.392.487,52 lei, din care finanțarea acordată de CJ se ridică la 40% , restul finanțării de 60%  fiind din partea Primăriei.  

În acest proiect au fost modernizate străzile: Vâlcelei, Constantin Brâncoveanu (Lupu) – lungime 112 m, Preot Abramescu – lungime  585 m,  Malului (1) – lungime 660 m și Malului (2) – lungime  303 m.

Șotanga face pași importanți către transportul verde

 Administrația a gândit strategia de dezvoltare a comunei în pas cu standardele europene, se pune accent pe reducerea poluării, drept urmare, primarul Constantin Stroe nu a stat pe gânduri și a acceptat parteneriatul cu Primăria Târgoviște privind achiziționarea a 29 de autobuze electrice pentru transportul public local în Târgoviște și nouă  localități învecinate, inclusiv Șotanga. 

În comuna Șotanga se vor realiza și două stații de reîncărcare autovehicule electrice, administrația locală a depus cerere de finanțare la Administrația Fondului de Mediu.

Piste de biciclete cu finanțare prin PNRR

Nu în ultimul rând, administrația de la Șotanga are si un proiect cu finanțare prin PNRR, ce vizează realizarea de piste pentru biciclete, astfel se va mai face un pas privind transportul verde.

Investiții la Șotanga cu finanțare din bugetul local și PJDL- programul inițiat de CJ Dâmbovița 

Este în plin proces de implementare proiectul ce vizeaza modernizarea unor drumuri de interes local în comuna Șotanga, lotul 1 cu o valoare de 2.868.634,35 lei .

Se lucrează în ritm susținut și la realizarea de branșamente apă și canal pe mai multe străzi care sunt și ele în reabilitare,  lotul 1  cu o valoare de 1.383.608, 18 lei, și  lotul 2 în valoare de 634.706, 28 lei. 

Cinematograf la Șotanga 

Lucrările sunt în plin proces de execuție și la fostul Club minier din Șotanga unde administrația locală și cu sprijinul CJ Dâmbovița prin PJDL, reabilitează si modernizează vechea clădire în vederea amenajării unui Cinematograf modern, investiția are o valoare de 9.081.806,54 lei.

Iluminat public modern şi eficient, monitorizare video în toată comuna și Poliție Locală 

Adminstraţia locală de la Șotanga a reușit să modernizeze iluminatul public și să instaleze  un sistem de telegestiune la nivel de punct de aprindere în toată comuna. Au fost înlocuite lămpile  vechi cu LED-uri moderne, prin această investiţie realizată din buget local,  gradul de luminozitate este mult mai mare, iar costurile la energie s-au  redus considerabil. Nu în ultimul rând gradul de siguranță a crescut și asta datorită sistemului de supraveghere video.De curând a fost înființată și Poliția Locală. 

Îmbunătăţirea continuă a actului de învăţământ la Șotanga 

Mereu, Primăria Șotanga  a acordat o atenţie sporită educaţiei şi a asigurat cele mai bune condiţii pentru elevii și  preșcolarii din localitate. Noi proiecte vizează  eficientizarea energetică a Școlii Teiș și Grădiniței Teiș cu finanțare prin AFM.

Prin Programul ”Anghel Saligny”, continuă dezvoltarea infrastructurii rutiere și a celei de apă și canalizare 

Comuna Șotanga este o comună cu o infrastructură rutieră pusă la punct, dar administrația locala își  dorește  ca toate străzile și drumurile de interes local să fie asfaltate.Drept urmare, autorităţile locale au pregătit un proiect si au obținut finanțare prin  Programul ”Anghel Saligny”, pentru modernizarea drumurilor de interes local  în valoare de 10.665.992, 67 lei.

Există finanțare prin Anghel Saligny și pentru extindere rețele apă și rețele canalizare în comuna Șotanga, în  valoare de 20.648.268, 67 lei.

Este gata și platforma comunală de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd la Șotanga 

Locuitorii din comuna Şotânga, județul Dâmboviţa, au la dispoziţie, de acum, propria platforma comunală de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd, finanțată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” (CIPN).Noua platformă are o capacitate de 1.620 de metri cubi/an. Investiția totală pentru amenajarea acesteia și achiziționarea utilajelor necesare unei bune funcționări a fost de 1.701.061 lei, din care bugetul local a contribuit cu 4.3% . Setul de utilaje primit de UAT este destinat organizării unui sistem public de colectare a gunoiului de grajd de la crescătorii de animale. În plus, echipamentele asigură un management corect în vederea obținerii unui îngrășământ organic de calitate şi la împrăștierea compostului rezultat (mraniţa) pe terenurile agricole.

Noua sală de sport prinde contur 

Se lucrează  de zor și la sala de sport din apropierea Centrului Civic al comunei care s-a schimbat radical.Noua sală de sport este o investiție cu finanțare prin CNI.Comuna  se află pe drumul cel bun în ceea ce priveşte dezvoltarea locală, pe toate planurile, primarul  Constantin Stroe  este un om al faptelor.

Investitorii au venit la Șotanga 

În cel mult doi ani de zile, în comuna Șotanga vor funcționa  trei parcuri fotovoltaice, ce vor aduce un aport deosebit la  dezvoltarea economică și energetică a localității. 

 La Șotânga, o administrație eficientă și un primar vizionar sunt cheia succesului !Aşadar, şi anul 2022  este unul extrem de ocupat pentru administraţia publică locală din Șotanga, edilul Constantin  Stroe este încrezător că toate proiectele demarate pe parcursul acestui an, precum şi cele care sunt programate pentru anul care urmează vor fi duse la bun sfârşit.  De altfel, primarul Constantin Stroe le transmite pe această cale un mesaj de mulțumire tuturor cetăţenilor comunei,  și pentru că tot ne apropiem de ziua comunei,  care va fi sărbătorită pe 6 august, le-a urat multă sănătate şi numai gânduri bune.

Pe 6 august, comuna Șotanga este în sărbătoare, spectacol de zile mari și foc de artificii. 

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

6 august 2022, Ziua comunei Șotânga 

Pe 6 august, mare spectacol de ziua comunei Șotanga, Primăria și Consiliul Local Șotânga au pregătit o sărbătoare pe cinste în Parcul Comunal de lângă stadion. Se împlinesc 595 de ani de la prima atestare documentară a comunei Șotânga. Petrecerea va începe de la ora 16:00. Pe scenă vor urca […]