BILANŢUL ACCIDENTELOR DE CIRCULAŢIE ÎNREGISTRATE ÎN CURSUL LUNII IANUARIE LA NIVELUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

În luna ianuarie a.c, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 10 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a trei persoane, rănirea gravă a altor opt şi vătămarea corporală uşoară a unei persoane. De asemenea, s-au înregistrat şi 32 de evenimente rutiere uşoare, în urma cărora 44 de persoane au fost rănite uşor. La nivelul judeţului Dâmboviţa, principalele trei cauze generatoare de accidente de circulaţie (73,80%) sunt viteza (13 accidente de circulaţie, dintre care 2 grave), indisciplina pietonală (12 accidente de circulaţie, dintre care 5 grave) şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor (6 accidente de circulaţie, dintre care 1 grav).
Pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul s-au înregistrat 12 accidente de circulaţie, dintre care 2 au fost grave, iar pe cele judeţene, 14, dintre care 4 grave.
Astfel, pe DN 71, pe tronsonul Bâldana-Târgovişte s-au înregistrat 2 accidente de circulaţie, iar pe sectorul Târgovişte-Cota 1000, alte 2.
Pe DN 72, pe sectorul Găeşti-Târgovişte s-au produs 2 accidente rutiere.
Pe DN 7, pe raza localităţilor Lunguleţu-Titu-Produleşti s-au înregistrat 3 evenimente rutiere, iar în Tărtăşeşti, 1.
Pe DN 1A, pe tronsonul Crevedia-Corneşti au avut loc un accident de circulaţie.
Pe drumurile comunale s-au înregistrat 6 evenimente rutiere negative, dintre care 2 au fost grave, pe străzile din mediul urban, 8 (2 grave, 6 uşoare), iar pe cele din rural, 2 (2 grave).
În zilele de joi, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, respectiv 8 (19.04% din total), dintre care 2 au fost grave.
În zilele de luni şi vineri, s-au produs câte 7 evenimente rutiere, iar duminica, câte 6.
Conform statisticilor, în intervalul orar 18:00-21:00, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, 5, acest interval însumând 30,95 % din total.
Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 şi 60 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice - Ploieşti Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice - Dâmboviţa Biroul de Comunicare şi Servicii Interne

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Ploieşti Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Dâmboviţa Biroul de Comunicare şi Servicii Interne Procedura de inspecţie fiscală demarată pentru 80 de contribuabili, în cadrul operaţiunii ICEBERG Nr. 19248/25.02.2019 În cadrul operaţiunii ICEBERG, grupul de […]