BILANŢUL ACCIDENTELOR DE CIRCULAŢIE ÎNREGISTRATE ÎN CURSUL LUNII IANUARIE LA NIVELUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

0 0

În luna ianuarie a.c, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 10 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a trei persoane, rănirea gravă a altor opt şi vătămarea corporală uşoară a unei persoane. De asemenea, s-au înregistrat şi 32 de evenimente rutiere uşoare, în urma cărora 44 de persoane au fost rănite uşor. La nivelul judeţului Dâmboviţa, principalele trei cauze generatoare de accidente de circulaţie (73,80%) sunt viteza (13 accidente de circulaţie, dintre care 2 grave), indisciplina pietonală (12 accidente de circulaţie, dintre care 5 grave) şi neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor (6 accidente de circulaţie, dintre care 1 grav).
Pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul s-au înregistrat 12 accidente de circulaţie, dintre care 2 au fost grave, iar pe cele judeţene, 14, dintre care 4 grave.
Astfel, pe DN 71, pe tronsonul Bâldana-Târgovişte s-au înregistrat 2 accidente de circulaţie, iar pe sectorul Târgovişte-Cota 1000, alte 2.
Pe DN 72, pe sectorul Găeşti-Târgovişte s-au produs 2 accidente rutiere.
Pe DN 7, pe raza localităţilor Lunguleţu-Titu-Produleşti s-au înregistrat 3 evenimente rutiere, iar în Tărtăşeşti, 1.
Pe DN 1A, pe tronsonul Crevedia-Corneşti au avut loc un accident de circulaţie.
Pe drumurile comunale s-au înregistrat 6 evenimente rutiere negative, dintre care 2 au fost grave, pe străzile din mediul urban, 8 (2 grave, 6 uşoare), iar pe cele din rural, 2 (2 grave).
În zilele de joi, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, respectiv 8 (19.04% din total), dintre care 2 au fost grave.
În zilele de luni şi vineri, s-au produs câte 7 evenimente rutiere, iar duminica, câte 6.
Conform statisticilor, în intervalul orar 18:00-21:00, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, 5, acest interval însumând 30,95 % din total.
Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 şi 60 de ani.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice - Ploieşti Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice - Dâmboviţa Biroul de Comunicare şi Servicii Interne

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Agenţia Naţională de Administrare Fiscală Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Ploieşti Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Dâmboviţa Biroul de Comunicare şi Servicii Interne Procedura de inspecţie fiscală demarată pentru 80 de contribuabili, în cadrul operaţiunii ICEBERG Nr. 19248/25.02.2019 În cadrul operaţiunii ICEBERG, grupul de […]