Published On: vin, dec. 21st, 2018

Bilanţ la CJAS Dâmboviţa

nichiduta.ro

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dâmboviţa şi-a prezentat bilanţul activităţii pe anul 2018. Directorul CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu a prezentat pe scurt toată activitatea instituţiei pe anul 2018. CJAS Dâmboviţa are în derulare, la momentul de faţă, 15 astfel de contracte privind serviciile de îngrijire medicală la domiciliu, bugetul anual alocat acestui tip de servicii fiind de 1470.00 mii lei. În perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2018, la CAS Dâmboviţa au fost depuse 949 de cereri de îngrijiri medicale la domiciliu, din care 862 au fost aprobate şi 87 au fost respinse din cauza depăşirii termenului legal de depunere sau a depăşirii numărului maxim de zile care se acordă în ultimele 11 luni (90 de zile calendaristice în ultimele 11 luni). Începând cu 1 aprilie, odată cu intrarea în vigoare a prevederilor legale valabile pentru anul 2018, procedura de acordare a serviciilor de îngrijiri medicale la domiciliu sa simplificat în sensul că asiguratul sau reprezentantul acestuia se prezintă la CAS Dâmboviţa cu recomandarea medicală doar în vederea certificării încadrării în numărul de zile de îngrijiri de care poate beneficia asiguratul, în limita prevăzută de norme, urmând ca recomandarea să fie predată furnizorului de îngrijiri la domiciliu, diminuând astfel timpul de aşteptare până la acordarea efectivă a serviciilor medicale.
Directorul CJAS Dâmboviţa, Niculina Sandu a vorbit şi de Formularul E112. Casa de Sănătate Dâmboviţa este printre puţinele din ţară unde solicitările se rezolva chiar şi în 24 de ore şi pacientul primeşte astfel şansa de a pleca la tratament în străinătate. În anul 2018, la CJAS au fost opt solicitări pe acest formular. Pacienţii din Dâmboviţa au plecat la tratament în Italia, Franţa, Germania şi Austria. Cele mai multe solicitări au fost pentru copii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro