Bicicliştii, un real pericol în trafic

biciclistiPoliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi că pe raza localităţii Dealu Mare s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.
Din cercetări a reieşit că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 47 de ani, din Dealu Mare, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe DN 71, s-a dezechilibrat şi a căzut în afara părţii carosabile.
Ulterior, acesta s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Pucioasa, refuzând internarea şi îngrijirile medicale.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor: – Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.
– In situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă.
– Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.
– Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
– Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
– Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.
– Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare şi folosiţi pistele destinate bici-cliştilor.
– Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pompierii dâmboviţeni, pe podium la faza zonală a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă

lnspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâm-boviţa a fost gazda fazei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, competiţie care s-a desfăşurat la sediul Detaşamentului de Pompieri Moreni. La această etapă zonală a concursurilor profesionale, au participat echipajele reprezentative ale: I.S.U. „Basarab I” al judeţului […]