Bicicliștii, un pericol în trafic

1 0

La nivelul județului Dâmbovița, indisciplina bicicliștilor este principala cauză generatoare de accidente de circulație, în primele cinci luni ale acestui an, 15% din numărul total de accidente s-au produs ca urmare a abaterilor comise de bicicliști.

Totodată, în aceeași perioadă, 1.380 de bicicliști au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Pe raza localității Iedera s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu rănirea unei persoane.

Din cercetări a reieşit că, pe fondul consumului de alcool, un bărbat de 35 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă, rănindu-se ușor.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea implicării în accidente rutiere, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:

Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru a celorlalți participanţi la trafic.

Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Circulați cât mai aproape de marginea din dreapta drumului și asigurați-vă întotdeauna la schimbarea direcției de mers.

Nu transportați pe bicicletă bagaje de dimensiuni mari și nu vă agățați de vehicule aflate în mers.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, purtaţi  vestă reflectorizantă.

Nu circulați niciodată cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Municipiul Târgoviște, pe podiumul național pentru buna gestionare a sistemului de Educație

Municipiul Târgoviște este prezent pe podium (locul 3) , în cadrul unei cercetări de amploare, respectiv „Raportul național de diagnoză privind calitatea serviciilor publice municipale”, cercetare realizată de către Societatea Academică din România! Este recunoașterea programului de reabilitare, modernizare și dotare a infrastructurii educaționale, care a făcut obiectul unei campanii […]