Benzinării ne ard la buzunare

0 0

Fuel pumpDeşi există mai multe ţări europene în care preţul benzinei a stagnat şi chiar a coborât în ultimul an, România se situează printre primele patru state din Uniunea Europeană în privinţa scumpirii carburanţilor. în ultimele 12 luni, preţurile au crescut, în medie, cu 9 euro-cenţi/litru la benzină şi ceva mai accentuat la motorină, în condiţiile în care petrolul s-a ieftinit cu 20% pe pieţele internaţionale.
Spre comparaţie, în ţări precum Bulgaria şi Polonia benzina s-a scumpit doar cu 1 eurocent/litru, iar în Belgia, Germania sau Olanda, cu valori cuprinse între 2-4 eurocenţi/litru. Având în vedere că ponderea accizelor şi a TVA în preţul la pompă este cam acelaşi, 49-50%, explicaţia creşterii aberante a preţului carburanţilor constă în rapacitatea celor mai importanţi distribuitori, care au raportat profituri uriaşe. Pentru majoritatea românilor rămâne de neînţeles imposibilitatea autorităţilor vizavi de practicile distribuitorilor de carburanţi, care fac profituri uriaşe şi nu neapărat evidenţiate în taxe şi impozite. Au fost mai multe promisiuni şi a demarat o cercetare Oficiul Concurenţei, dar pare să nu îşi mai amintească nimeni de aşa ceva.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Unităţile de cazare turistica, pe trei sferturi goale

Pentru administratorii unităţilor cu funcţiuni de primire şi cazare turistică din judeţul Dâmboviţa, 2012 nu a fost nici pe departe un an bun. A crescut, ce-i drept, numărul de sosiri în structurile de primire, la aproape 68.000 de persoane (cu 1,5% mai multe comparativ cu anul precedent), dar a fost […]