Beneficiarii Programului Noua Casă vor fi obligați să-și asigure locuințele pe toată durata creditului!

1 0

Pentru anul în curs, Ministerul Finanțelor a propus  alocarea unui plafon al garanțiilor de 1,5 miliarde lei care pot fi emise  pentru Programul „Noua casă”. Ca element de noutate, se propune încheierea de polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toatã durata finanțãrii garantate la o valoare acceptatã de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piațã a locuinței, urmând ca aceastã prevedere sã se aplice tuturor creditelor garantate în cadrul Programului, pentru polițele de asigurare încheiate dupã data intrãrii în vigoare.


Creditele prin Programul  “Noua casă” 2022 se acordã în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximã a creditului care poate fi accesat este de 66.500 Euro – pentru locuințe al cãror preț este de maxim 70.000 Euro, avansul solicitat fiind de 5% și 119.000 Euro – pentru locuințe al cãror preț este de maxim 140.000 Euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

De la lansarea Programului în anul 2009 pânã la finele lunii decembrie 2021, au fost acordate 321.073 garanții și promisiuni de garantare în valoare totalã de 29,90 miliarde lei.


Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CSM TÂRGOVIȘTE, VICECAMPIOANA ROMÂNIEI LA VOLEI FEMININ

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a disputat miercuri, pe teren propriu, ultimul meci al sezonului şi s-a impus în faţa CSO Voluntari, la final fiind programată ceremonia de decernare a medaliilor şi tricourilor de campioană în faţa propriilor fani. Volei Alba Blaj a câştigat cu scorul de 3-0, […]