Beneficiarii PNDR radiaţi conform legii au posibilitatea reautorizării activităţii la Registrul Comerţului

0 0

La solicitarea conducerii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, specialiştii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) au transmis clarificări privind situaţia beneficiarilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală constituiţi ca persoană fizică autorizată (PFA) şi ca întreprindere individuală (ÎI), care au intrat sub incidenţa Legii nr. 182/ 2016, pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/ 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.
Astfel, P.F.A şi I.I. care au fost radiate din oficiu au posibilitatea solicitării înregistrării în registrul comerţului şi a autorizării funcţionării la oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale sau, după caz, prin intermediul birourilor de asistenţă şi reprezentare constituite la nivelul primăriilor.
„Recomand tuturor beneficiarilor noştri aflaţi în această situaţie să se informeze prin intermediul colegilor din cadrul structurilor teritoriale ale Agenţiei, cei care cunosc toate procedurile şi care vor oferi sprijinul necesar reglementării acestor cazuri. Precizăm faptul că beneficiarii PNDR se pot reautoriza cu păstrarea denumirii anterioare şi a codului unic de înregistrare, solicitare care trebuie menţionată în mod expres în cererea de înregistrare. Ulterior, vor fi semnate acte adiţionale la nivelul Oficiilor Judeţene şi Centrelor Judeţene ale Agenţiei. Suntem o instituţie care ştie foarte bine ce are de făcut, suntem bine pregătiţi la nivel administrativ şi am luat toate măsurile necesare, în termen util, astfel încât niciun beneficiar să nu fie afectat de aceste modificări legislative.”, a declarat Adrian CHESNOIU, Directorul general al AFIR.
Solicitarea noii înregistrări în registrul comerţului se face prin completarea unui formular tipizat, după rezervarea denumirii firmei. De asemenea, există posibilitatea să se solicite îndreptarea erorii materiale referitoare la denumire în cazul în care pentru rezervare sau folosit elemente distincte faţă de denumirea anterioară. Operaţiunile amintite mai sus se realizează fără plata vreunei taxe, iar ghidul privind formularele utilizate şi documentele care se depun în susţinerea cererilor de înregistrare se regăsesc pe pagina de internet a ONRC, secţiunea Înmatriculări persoane fizice.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SĂRBĂTOAREA INTRĂRII DOMNULUI ÎN IERUSALIM LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Numeroşi credincioşi din Târgovişte, au participat la Catedrala din Târgovişte, la Sfânta Liturghie, săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, de preoţi şi de diaconi, cu ocazia marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, 21 aprilie 2019. În cadrul sfintei slujbe, Înalt-preasfinţia […]