Barza de la Răcari are depuse patru ouă în cuib

0 0

Perechea de berze de la Răcari va încerca în acest an, să eclozeze şi să crească patru pui, şi astfel, anul 2021 poate fi un an de succes pentru cuplul de berze de la Răcari. În a doua zi de Paşte, barza de la Răcari avea depuse patru ouă în cuib. Prima barză a revenit la Răcari pe 28 martie, şi este vorba despre femelă, iar 10 zile mai târziu, pe 8 apilie, a sosit şi cea de-a doua barză, fiind vorba de mascul. Înaripatele şi-au reamenajat cuibul deja existent pe un stâlp monitorizat video. Astfel, graţioasele păsări pot fi urmărite la orice oră, datorită camerei instalate pe stâlp de administraţia de la Răcari. În aceste câteva zile, internauţii au parte de o surpriză: berzele vor avea pui. Transmisiunile live au loc pe pagina oficială a Primăriei Răcari şi oricine vrea să observe habitatul natural al berzelor trebuie să dea doar un click.
Ideea îi aparţine primarului oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu, care a luat decizia să instaleze camera video pe stâlpul ales de păsări, an de an.
Numărul ouălor depuse ne dă un indiciu doar asupra unei posibile limite superioare al numărului puilor, rămâne de văzut dacă din cele patru ouă vor ieşi patru pui, care vor creşte şi vor putea lua calea Africii.
Toate condiţiile sunt date pentru ca anul 2021 să fie un an de succes. A sosit momentul în care putem spune, deja sigur, că în cuibul de berze de la Răcari, perechea de berze va încerca să eclozeze şi să crească patru pui. Cei doi clocesc pe ouă cu rândul, şi de fiecare dată când fac schimbul, rearanjează puţin ouăle.
În data de 19 aprilie, în zori, barza de la Răcari avea depus primul ou, la o săptămână, adică pe 26 aprilie avea două ouă iar astăzi, 3 mai, sunt patru ouă în cuib.
În fiecare an, femelele pot pune de obicei patru ouă, care eclozează asincron la 33-34 de zile după ouat. Ambii părinţi clocesc ouăle pe rând şi îi hrănesc pe pui. Puii părăsesc cuibul la 58-64 zile după eclozare şi continuă să fie hrăniţi de părinţi încă 7-20 de zile.
Într-o lună, aşteptăm minunea de la Răcari!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Două intervenţii în acelaşi timp, ale pompierilor de la Detaşamentul Târgovişte

Este vorba de un accident rutier la Geangoeşti şi a doua a constat în deblocarea uşii unui autoturism în Târgovişte.În cazul accidentului rutier, din Geangoeşti, com. Dragomireşti, un autoturism a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat. Sosiţi la locul evenimentului pompierii au găsit o persoană politrauma-tizată, conştientă şi cooperantă, căreia […]