Bărbat prins de polițiști, fără permis de conducere și cu un moped neînregistrat în circulație

Poliția rutieră atrage atenția cetățenilor cu privire la faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulație și să se dețină permis de conducere categoria AM.
Polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au oprit pentru control, pe raza localității Gura Șuții, un tânăr de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că mopedul nu este înregistrat în circulație, iar conducătorul acestuia nu poseda permis de conducere.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conduc
ere, fapte prevăzute de art. 334 și art. 335 din Codul Penal.
Vă informăm cu privire la faptul că, potrivit legii, punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
De asemenea, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
Polițiștii recomandă conducătorilor de mopede, pentru siguranța lor și a celorlați participanți la trafic, să respecte cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Polițiștii dâmbovițeni sunt 24 din 24 în slujba cetățenilor

Polițiștii dâmbovițeni au continuat acțiunile organizate pentru menținerea ordinii și siguranței publice și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei de COVID-l9, fiind organizate 18 acțiuni punctuale.Astfel, pe parcursul zilei trecute, polițiștii au intervenit la 18 evenimente, dintre care 12 au fost solicitări prin numărul unic pentru apeluri de urgență […]