Barajul pentru promovarea în Liga a 3-a; Returul „Lupii galbeni” au promovat în Liga a 3-a Petrolul Ploieşti – Dentaş Tărtăşeşti 2-2 (0-1)

A.l.

Petroliştii au intrat relaxaţi în câmpul de joc, încurajaţi de cei aproximativ 14.000 de suporteri, care au făcut o coregrafie 3D de nota 10. Scenografia a fost unică pentru o competiţie de asemenea anvergură.
Apoi, toată suflarea fotbalistică sa bucurat pentru că săptămâna trecută gruparea din Ploieşti a câştigat licitaţia pentru mărcile celor şase echipe care au dat faliment şi au luat denumirea de Petrolul Ploieşti. Este un nume de legendă al fotbalului românesc cu patru campionate şi trei Cupe câştigate.
Cu un avanraj de trei goluri date după meciul tur disputat la Răcari, „Lupii galbeni” au început prost meciul.
Eurogol marcat de Leţu
Dentaş nu s-a descurajat de grandoarea din tribunele stadionului Ilie Oană şi de defensiva adversarilor. A jucat fotbal. Unul de calitate.
În min. 7, la o respingere a lui Prunescu, Leţu a recuperat balonul la peste 40 de metri şi l-a expediat în poarta nefericitului Marinică, 0-1. Pentru acest şut, Leţu merită pupat pe suflet.
Gazdele nu s-au putut aduna şi nici tupeu nu au avut să remonteze. Doar N. Popescu (29-şut în blocaşul lui M. Sandu) şi Gheorghe (43-din pasa lui Catană) i-au dat emoţii lui Curiman. „Lupii” egalează
În partea a doua a meciului, petroliştii au avut prospeţime şi poftă de fotbal. Oaspeţii au făcut pasul înapoi. Au construit greu şi nesigur. Au practicat un joc temător, lipsit de consistenţă.
Ploieştenii au jucat pe culoare, au avut ocazii ratate prin Nini Popescu (54 -lovitură liberă în plasa laterală), Catană (63 – ratare imensă din 7 metri, din centrarea venită de la Velisar), Chiriţă (64 -şut reţinut de Curiman).
Insistenţa localnicilor este răsplătită de golul lui Niţescu (68), după o pasă a lui Chiriţă şi o centrare expediată de Popescu. La această fază, fundaşii lui Dentaş, D. Tudor şi Micu nu s-au plasat corespunzător.
Meciul este întrerupt din cauza fumigenelor
Băieţii lui Tavi Grigore rămân în atac. Căpitanul Cl. Tudor (71) şutează puternic de la 30 de metri, dar Curiman se opune salvator.
Peste un minut, fanii prahoveni aruncă cu fumigene (galbene) şi alte materiale pirotehnice. Arbitrul Bogdan Dumitrache întrerupe jocul mai mult de cinci minute.
Petrolul atacă cu jucători din toate liniile. Popescu (82) centrează în gura porţii spre Vintilă, dar intervine salvator Penescu. Vintilă, Vlad şi Niţescu au şansele lor, dar nu-l pot dobândi pe Curiman. Mingea nu s-a oprit în plasă.
Nini Popescu marchează din ofsaid
Galben-albaştrii sunt pe un bulevard cu sens unic. Dentaş nu poate rămâne în posesia balonului. Joacă prea retras.
În min. 87, Butufei îl deschide excelent pe Nini Popescu (aflat în ofsaid), urmează un dribling (pe portarul Curiman) şi şutează în poarta goală, ducând scorul la 2-1.
Petrolul foloseşte formula care îndeamnă la ofensivă. Dacă Gheorghe şi Vintilă (90+3), Vintilă din nou (90+4, din pasa lui Butufei), Gheorghe (90+7, din centrarea lui Popescu) şi-ar fi reglat tirul, Petrolul ar fi sperat la mai mult.
Două rezerve fac golul de 2-2
Când le era mai bine, ploieştenii încasează un gol aiurea. Ana ia o acţiune pe cont propriu, Velisar şi Prunescu sunt indecişi, balonul ajunge la Florin Sandu (90+8), care de la 19 metri îl învinge pe Marinică,
2-2.
A fost o fază la care au participat două rezerve (Ana şi Fl. Sandu) Marinică a reuşit să ia două goluri din două şuturi. Cu scorul general de 5-2 (3-0 şi 2-2), Petrolul promovează în Liga a 3-a. În meciul de pe stadionul Ilie Oană a evoluat şi preşedintele, Cristi Vlad, care a intrat în joc în min. 84, în locul lui Claudiu Tudor.
Dacă jucau în tur ca la Ploieşti, jucătorii de la Dentaş puteau spera la mai mult. Pentru prestaţia de pe stadionul Ilie Oană, jucătorii de la Dentaş merită felicitaţi. Au luptat demn şi curajos până la sfârşitul meciului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Baraj de promovare în Liga a 3-a; Returul Bucureştenii au revenit miraculos Voinţa Crevedia - Progresul Spartac Bucureşti 2-6 (2-2)

Au marcat: V. Ştefan (min. 30), Karamian (43), respectiv Nichita (35 şi 82), Cană (37 şi 53), Dedu (73 şi 90+3). Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) – Daniel Vlase (Galaţi), Răzvan Bedreagă (Galaţi). Observatori FRF: Ion Negoescu (Târgovişte), Roxana Berceanu (Bucureşti). Meciul s-a disputat la Crevedia. Jucătorii echipei din […]