Bănuiţi de operaţiuni ilegale cu tutun, reţinuţi de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti, au documentat activitatea infracţională a 10 persoane bănuite de producerea, deţinerea în afara unui antrepozit fisal şi comercializarea fără drept de ţigarete şi tutun. La data de 18 iunie a.c, 7 dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentate în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2017-martie 2019, bănuiţii ar fi achiziţionat frunze de tutun de la persoane de origine bulgară, pe care, ulterior, le-ar fi prelucrat în tutun pentru fumat, cu ajutorul unor instalaţii artizanale de tip „moară”.
De asemenea, bănuiţii ar fi comercializat tutunul mărunţit către diverşi consumatori găsiţi prin intermediul unor site-uri de publicitate, iar livrarea se realiza prin intermediul firmelor de curierat. Prin activitatea infracţională, bănuiţii ar fi creat un prejudiciu estimate la 864.981 de lei. Activităţile din dosarul penal au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Prahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI ALE POLIŢIEI ROMANE, PENTRU SIGURANŢA CĂLĂTORILOR

Poliţiştii au acţionat, timp de o lună, pentru ca persoanele care folosesc transporturile aeriene, navale şi feroviare să ajungă în siguranţă la destinaţie. De asemenea, intervenţiile poliţiştilor au salvat viaţa a 16 persoane care se aflau în situaţii de pericol pe calea ferată, iar în urma acţiunilor desfăşurate au fost […]