Bani europeni pentru sistem modern şi eficient de iliminat public în Târgovişte

În sala de consiliu a Primăriei Târgovişte a fost semnat contractul de finanţare pentru încă un proiect european, care va aduce municipiul mai aproape cu un pas de conceptul „smart city”. Este vorba despre proiectul intitulat „Eficientizarea Energetică a Sistemului de Iluminat Public din Municipiul Târgovişte”, cu o valoare totală de 22 de milioane de lei şi o durată de implementare de 36 de luni, din care 12 luni durata efectivă de execuţie. Contractul a fost semnat de primarul Cristian Stan şi Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
Acesta din urmă a remarcat preocuparea şi eficienţa administraţiei publice târgoviştene pentru promovarea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Directorul ADR Sud Muntenia a mai amintit că au intrat în linie dreaptă şi alte proiecte, exprimând speranţa că, până la sfârşitul lunii, va fi semnat contractul pentru proiectul de mobilitate urbană şi, până la sfârşitul trimestrului, contractul pentru suplimentarea parcului auto de transport public. Nu în ultimul

rând, Liviu Muşat a amintit de finanţarea proiectului de 22 de milioane de lei, pentru reabilitarea, extinderea şi utilarea Şcolii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”.
Primarul Municipiului Târgovişte,

Cristian Stan, a făcut o scurtă prezentare a proiectului care va aduce un plus de comfort şi siguranţă urbană dar şi reducerea semnificativă a cheltuielilor cu iluminatul public. Reducerea costurilor va fi făcută prin înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele mult mai eficiente energetic iar intensitatea va fi stabilită în funcţie de clasele de drum. Va fi amenajat un dispecerat şi implementat sistemul de telegestiune, prin care vor fi urmăriţi permanent parametrii de funcţionare şi consum. Va fi un sistem complet automatizat, cu senzori la trecerile pentru pietoni şi intensitate variabilă a luminii, în funcţie de intervalele orare.
La evenimentul de semnare a contractului de finanţare au fost prezenţi şi deputaţii Oana Vlăducă, Gilia Claudia şi Cornel Ştefan, administratorul public Gabriel Boriga, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, şefi de direcţii din primărie şi membrii ai echipei de implementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CAMPANIE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII LEGISLAŢIEI PRIVIND CONTRACTELE INDIVIDUALE DE MUNCĂ CU TIMP PARŢIAL

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a organizat Campania de verificare a respectării legislaţiei privind încheierea, modificarea, suspendarea, executarea, înregistrarea şi transmiterea în registrul general de evidenţă a salariaţilor a contractelor individuale de muncă cu timp parţial. Acest tip de contract individual de muncă este reglementat de prevederi ale Codului Muncii […]