Bani europeni pentru angajatorii care încadrează persoane cu dizabilităţi

0 0

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (POCU), supune dezbaterii publice ghidul solicitantului „Stimularea mobilităţii şi subvenţionarea locurilor de muncă pentru şomeri şi persoane inactive, persoane cu dizabilităţi”.
Obiectivul apelului de proiecte, ce are o alocare de 23,52 milioane euro, este creşterea calităţii vieţii persoanelor cu diz-abilităţi şi stimularea integrării lor profesionale.
În acest sens, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, astfel de persoane primesc lunar pentru fiecare angajat din această categorie 900 lei, proporţional cu timpul efectiv lucrat. În plus, angajatorii vor fi sprijiniţi să accesibilizeze locurile de muncă. În vederea sporirii şanselor de integrare pe piaţa muncii, în cadrul proiectului persoanele cu dizabilităţi vor primi subvenţii pentru achiziţionarea de echipamente necesare, astfel:
– 3.500 euro – echipamente pentru persoanele cu handicap fizic;
– 1.000 euro – echipamente pentru persoanele cu dizabilităţi auditive;
– 3.500 euro – echipamente pentru cele cu deficienţe de vedere.
Totodată, persoanele cu diz-abilităţi vor beneficia, după angajare, de servicii de asistenţă de tip „job coaching”. Vor fi finanţate proiecte pentru toate regiunile de dezvoltare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA PASAGERILOR

Începând cu luna iulie 2018, Poliţia Română a intensificat controalele în trafic privind transportul rutier public de persoane (mai ales în perioada sezonul estival şi a vacanţei şcolare de vară). În urma controalelor desfăşurate, în ultimele 3 luni, pentru protejarea pasagerilor transportaţi, au fost depistaţi 13 transportatori de persoane sub […]