Balastierele din Dâmbovița, în vizorul instituțiilor

În perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2021, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și a structurilor centrale cu atribuții în domeniu din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au fost verificate punctele de lucru ale unor operatori economici din județele Argeș, Dâmbovița, Olt și Maramureș, pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale.
În cadrul acțiunilor, au fost verificați 68 de operatori economici și au fost constatate 17 infracțiuni, dintre care 4 infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea nr. 241/2005, privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, 7 infracțiuni de executare de activități miniere fără permis sau licență, prevăzute de Legea minelor nr. 85 din 2003, 4 infracțiuni de executare, modificare sau extindere a lucrărilor, construcțiilor sau instalațiilor pe ape sau care au legătură cu apele, fără avizul de gospodărire a apelor, prevăzute de Legea apelor nr. 107 din 1996, 1 infracțiune de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și 1 infracțiune de delapidare, prevăzute de Codul Penal.
Polițiștii au indisponibilizat utilaje specifice exploatării agregatelor minerale, respectiv o stație mobilă de sortare, o draglină, mai multe excavatoare și bul-doexcavatoare, în valoare de aproximativ 1.350.000 de lei, precum și o
cialiștii topografi, în vederea dispunerii ulterioare de măsuri asigurătorii.
De asemenea, specialiștii din cadrul Administrației Naționale Apele Române și Gărzii Naționale de Mediu au identificat nereguli în activitatea de exploatare a agregatelor minerale naturale de către operatorii economici, fiind aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.669.400 de lei.
Totodată, a fost dispusă măsura complementară de suspendare a activității de exploatare a agregatelor minerale pentru 6 operatori economici, până la obținerea documentațiilor de reglementare.
La acțiuni, alături de polițiștii de investigare a criminalității economice, au participat polițiștii de ordine publică și de la rutieră.
La activități, au participat reprezentanții autorităților cu atribuții de control din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv Administrația Națională Apele Române și Garda Națională de Mediu – Comisariatul General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI INTENSIFICA ACȚIUNILE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

La nivelul județului Dâmbovița, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii împreună cu celelalte instituții cu atribuții pentru menținerea ordinei și liniștii publice, au intensificat acțiunile de informare, precum și de prevenire și combatere a răspândirii CoVID-19.Forțele de ordine efectuează verificări în zonele unde se formează aglomerări de persoane, piețe, târguri, restaurante, […]