Bacalaureat 2015 in Dâmboviţa

Ş.E.
0 0

bacÎn Dâmboviţa, la Bacalaureat 2015 s-au înscris 2.761 de candidaţi, dintre care, 310 provin din seriile anterioare. Elevii vor fi nevoiţi să rezolve subiecte din materia celor patru ani de studio. La Bacalaureat 2015 Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capacitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul la Bacalaureat 2015 Matematică este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de edu.ro arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei. Rezultatele la Bacalaureat 2015 vor fi publicate în data de 7 iulie 2015, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2015 vor fi publicate pe 10 iulie 2015.
În judeţul Dâmboviţa, la Bacalaureat 2015 Română, sesiunea scrisă, s-au înscris 4.393 de candidaţi, din care, din seria curentă 3.662, iar din seriile anterioare, 731. În judeţul Dâmboviţa există 13 centre de examen în care vor fi corectate lucrările şi două centre de evaluare zonale, unul la Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” şi la Liceul „Petru Cercel”, ambele din Târgovişte. Cu doar câteva zile înainte ca absolvenţii de clasa a XII-a să susţină probele scrise la examenul de Bacalaureat, mai-marii de la Educaţie au luat o decizie care ar putea crea haos şi care va întârzia cu o zi afişarea rezultatelor parţiale. Concret, oficialii din Ministerul Educaţiei au hotărât, prin ordin de ministru, ca lucrările candidaţilor la Bacalaureat să fie corectate în alte judeţe decât cele în care aceştia au susţinut examenul. Examenul de Bacalaureat naţional 2015 se desfăşoară în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat – 2011, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4799/2010. Comisiile de bacalaureat judeţene/ a municipiului Bucureşti asigură dotarea cu camere de supraveghere video şi audio funcţionale a sălilor în care se desfăşoară probele examenului de bacalaureat naţional, a sălilor în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi a sălilor în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.
Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiţi în examen. Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
În total, în 2014, în Dâmboviţa au fost 4.056 elevi dâmboviţeni care s-au înscris la Bacalaureat, dintre care 876 au fost din promoţiile anterioare. În 2014, promovabilitatea a fost de 50,63%, iar în
2013, de 46,79%. În judeţul Dâmboviţa, în
2014, au susţinut examenul de bacalaureat 3.830 de candidaţi, iar dintre aceştia 1.939 au promovat. Zece candidaţi au fost eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă, iar 226 de absolvenţi de liceu nu sau prezentat la probele bacalaureatului. Liceul cu cele mai bune rezultate din Dâmboviţa a fost Colegiul Naţional „Ienachită Văcărescu” din Târgovişte, unde 95,33% dintre absolvenţi au luat bacalaureatul, acesta fiind urmat de Colegiul Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, cu o pro-movabilitate de 94,85% şi de Colegiul Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte, cu un procent de 88,69. La polul opus, liceele cu cele mai slabe rezultate sunt Liceul Auto din Târgovişte şi Liceul Tehnologic din Tărtăşeşti, unde procentul de promovabilitate este de 4,17. În judeţul Dâmboviţa, la examenul de Bacalaureat 2014, nu au existat licee cu niciun promovat.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Flacăra Moreni a pierdut aiurea 13 puncte. Reia pregătirile pe 9 iulie

Se aştepta mai mult din partea echipei Flacăra Moreni în special în campionat, unde a terminat pe locul 2, cu 89p. A avut cu trei puncte mai puţin decât F.C. Aninoasa, ocupanta locului întâi care a şi promovat în Liga a 3-a. Echipa de pe Cricovul Dulce a pierdut aiurea […]