AZI NOAPTE A AVUT LOC ECHINOCŢIUL DE PRIMAVARĂ

0 0

Azi noapte, la ora 23:58, a avut loc echinocţiul de primavară în emisfera de nord, fenomen care a marcat debutul primăverii astronomice, care durează aproximativ 92 de zile.
Vorbim despre momentul în care Soarele, în mişcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecţie al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Există două astfel de fenomene: echinocţiul de primavară şi echinocţiul de toamnă. Cele două puncte de pe ecliptică, în care se afla Soarele în momentul echinocţiului, se numesc puncte echinocţiale, fiind denumite punctul vernal, respectiv, punctul autumnal. Astfel, în acelaşi moment, în emisfera sudică se produce echinocţiul de toamnă.
În emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, acest moment marcând începutul toamnei astronomice. În regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MECIURILE CHINDIEI CU DACO GETICA ŞI FARUL CONSTANŢA SE VOR TELEVIZA

Marţi seară, odată cu încheierea meciului de la Ploieşti dintre Petrolul şi Energeticianul, care începe la ora 19:30, se închide şi etapa a 25-a. Dacă cele două echipe au fost puse de televiziunile deţinătoare de drepturi TV să joace tocmai acum, restul formaţiilor din Liga 2 au început încă de […]