Avertizare meteo de vreme rea, meteorologii anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara

ANM a emis o avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru toată ţara. Potrivit meteorologilor, începând de marţi şi până joi seară vor fi ploi care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Instabilitatea atmosferică rămâne accentuată până la sfârşitul săptămânii. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare valabilă pentru perioada: marţi, ora 12.00 – joi, ora 23.00.
Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.
Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.
Îndeosebi în cursul după-amiezelor şi al serilor de marţi, miercuri şi joi (8, 9 şi 10 iunie) vor fi perioade cu înnorări şi averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
Temperaturile maxime vor fi de 24…26 de grade, iar cele minime de 13…15 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

8 iunie, Ziua Mondială a Oceanelor

Ziua Mondială a Oceanelor este sărbătorită, în fiecare an, la 8 iunie. Prilej pentru oameni de a-şi reaminti importanţa pe care o au oceanele pentru întreaga planetă şi pentru specia umană.Oceanele reprezintă fundamentul vieţii pe Pământ. Oceanele sunt cale de transport, ele facilitând legătura între oameni de pe întregul mapamond, […]