AVERTISMENT de la o bancă elevețiană pentru deținătorii de monede virtuale CRYPTO! Declinul BITCOIN este aproape

0 0

Conform site-ului „Realitatea.net”, de altfel cel masi bine documentat site, piețele crypto s-ar putea confrunta cu o nouă iarnă, caracterizată de o prăbușire generalizată a prețurilor tuturor monedelor digitale. Din păcate, piața cripto, s-ar putea să nu-și revină timp de ani de zile, avertizează analiștii de la banca elvețiană de investiții UBS, citați de Markets Insider.
Un document redactat de analiștii UBS pentru clienții băncii, afirmă că creșterea dobânzilor de referință de către Rezerva Federală a Statelor Unite în 2022, va diminua atracția exercitată de bitcoin pentru numeroși investitori, deoarece vor scădea presiunile inflaționiste asupra dolarului care i-au făcut pe mulți să creadă că bitcoin și celelalte criptomonede ar putea fi o alternativă mai bună pentru economii și investiții.
Bancherii de la UBS notează de asemenea că tehnologiile folosite de criptomonede încă au multe neajunsuri și că reglementările ar putea afecta dezvoltarea industriei.
Prețul bitcoin a scăzut vertiginos în ultimele săptămâni după ce piețele au început să devină convinse că Fed va crește dobânzile de referință de mai multe ori anul acesta.

Declinul criptomonedei a fost accentuat și de tăierea internetului în Kazahstan din cauza protestelor fără precedent care au izbucnit recent în țara din Asia Centrală.
În jur de 12% din puterea de calcul folosită la nivel mondial pentru minarea de bitcoini se afla în Kazah-stan.
Bitcoin a înregistrat o nouă scădere ușoară de 1% luni, ajungând să fie tranzacționat la un moment dat cu 42.722 de dolari, cu mult sub prețul record de aproape 69.000 de dolari înregistrat în luna noiembrie a anului trecut.
O altă problemă majoră care ar putea duce la o scădere semnificativă a prețurilor ține de neajunsurile tehnologiei crypto.
Autorii documentului notează că este aproape sigur că noi reglementări la adresa criptomonedelor vor fi adoptate în următoarele luni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cele mai mari amenzi pe care le poți lua anul acesta

Proiectul de lege prevede ca drumurile publice din țară să fie monitorizate video de Poliţia Română, astfel încât contravenţiile şoferilor să fie constatate automat, la fel ca şi aplicarea amenzilor. Cod Rutier 2022. Un nou sistem de amenzi pentru șoferi Sistemul de amenzi este susținut de amplasarea pe drumurile publice […]