Avem un weekend sufocant

Ş.E.

AccidentIn weekendul care urmează ne aşteaptă temperaturi de foc, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
„Ţara noastră va fi lovită de un val de caniculă în perioada 25-28 iulie, mercurul în termometre urmând să ajungă şi 36 de grade la umbră.
In perioada 25-28 iulie, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi călduroasă, iar indicele tem-peratură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş.
Astel în acest interval în Banat, Oltenia şi sudul Munteniei, se vor înregistra temperaturi maxime de 3536 de grade.
Este posibil ca valul de căldură să se accentueze în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Gheorghe Dumitru, director Staţia Meteo Târgovişte.
Intrucât sunt prog-nozate temperaturi în creştere, se impune luarea unor măsuri preventive în vederea limitării producerii unor situaţii de urgenţă, care se pot solda cu pagube materiale importante sau chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.
Având în vedere prognoza meteorologică potrivit căreia în următoarele zile vremea va fi caniculară, şi cunoscând apetitul unui număr mare dintre concetăţeni de a petrece timpul liber în apropierea cursurilor de apă, mare grijă la prevenirea cazurilor de înec. Aşadar, scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens; dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat; nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau de fugă ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci; se vor respecta întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta.
Le recomandăm părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă. Acestea fiind spuse, vă dorim să treceţi cu bine peste zilele toride, şi să vă distraţi pe cât posibil. (Ş.E.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

INDUSTRIA EUROPEANĂ DE APĂRARE

Plan de acţiune privind consolidarea competitivităţii industriilor europene ale apărării şi securităţii. Într-o perioadă în care Europa se confruntă cu noi provocări în materie de securitate, statele membre fac eforturi mari pentru a-şi dota corespunzător forţele armate. Operaţiunile derulate recent în Libia au scos în evidenţă deficienţe semnificative la nivelul […]