CJ Dâmbovița a oferit dâmbovițenilor cinci zile de evenimente de excepție în cadrul Zilelor județului Dâmbovița.
Unul dintre evenimente a fost cel de redeschidere a Muzeului Scriitorilor Dâmboviţeni, după un amplu proces de reabilitare cu bani de la CJ Dâmbovița.
După mai bine de două două secole de la construirea casei lui Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti, clădirea-monument istoric a prins din nou viață, de parcă proprietarii au revenit acasă.
În prezența unui numeros auditoriu, a avut loc redeschiderea pentru public a Muzeului Scriitorilor Dâmboviţeni. Au onorat cu prezența autoritățile județene, deputați si senatori dâmboviteni, consilieri județeni, primarul orasului Târgoviște, oameni de cultură, alături de literați ce-și trag seva din trecutul fertil al vechii cetăți de scaun.
Reinaugurarea muzeului s-a bucurat de sprijinul deplin al Consiliului Județean Dâmbovița, al domnului președinte Corneliu Ștefan, care a înteles rostul „casei scriitorilor” și necesitatea restaurării clădirii și refacerii expoziției.
Ne aflăm în orașul cronicarilor, al logofeților de cancelarie, al scriitorilor pașoptiști, al „Școlii de la Targoviște”, al „Litere”-lor și al SST-ului (Societatea Scriitorilor Târgovișteni). Iată doar câteva argumente să (re)descoperiți muzeul.
Din 3 iunie 2023, muzeul și-a reluat programul normal, 9.00- 17.00, fiind deschis inclusiv de Rusalii.
” Sunt strânse aici, cu grija și respectul cuvenite, creațiile celor mai reprezentativi scriitori dâmbovițeni!
Mă bucur că Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a redevenit frumosul roman despre care scria ilustrul nostru dâmbovițean, prozatorul Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti.
Am avut deosebita onoare de a participa la redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni, casă construită de scriitorul Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti. Pe lângă necesarele și binevenitele lucrări de restaure a clădirii, singurele din 1968 și până acum, mă bucură și faptul că aici, unde Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti a creat o parte a operei sale, se regăsesc, de astăzi, lucrările celor mai reprezentantivi autori ai „Școlii de la Târgoviște” și ai „Societății Scriitorilor Târgovișteni”.
Încă o dată, mulțumesc membrilor „Societății Scriitorilor Târgovișteni” pentru cărțile și obiectele personale donate, acestea putând fi văzute în epoziția muzeului.
Vă îndemn să treceți pragul acestui muzeu!
Mă bucur că din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița am putut asigura suma necesară tuturor acestor lucrări. Este un semn al respectului pe care îl purtăm culturii dâmbovițene și reprezentanților acesteia.”, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan