Autorităţile bavareze pun la dispoziţia muncitorilor sezonieri un film de informare titrat în limba română

ITM Dâmboviţa aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că Ministerul Alimentaţiei, Agriculturii şi Pădurilor din Bavaria, a realizat un film de informare cu subtitrare în limba română, destinat lucrătorilor sezonieri. în conţinutul acestuia sunt descrise noile condiţii de muncă şi de cazare, cu respectarea restricţiilor în vigoare, precum şi noile proceduri de protecţie a salariaţilor împotriva infectării cu noul Coronavirus, introduse în acest context.
Filmul poate fi accesat la adresa https://www.youtube.com/watch?v=0DeV BKeR3vY.
Pandemia cauzată de Coronavirus şi limitările asociate cu aceasta, constituie o mare provocare pentru întreprinderile agricole care angajează forţă de muncă sezonieră.
Intreprinderile speciale necesită concepte speciale. Prin măsuri specifice de protecţia muncii se intenţionează asigurarea sănătaţii angajaţilor sezonieri, în cadrul întreprinderilor bavareze. Angajaţii trebuie informaţi despre aceste măsuri prin intermediul unor indicaţii interne şi prin materiale informative.
„Printre măsurile recomandate regăsim: păstrarea distanţării de 1,5m în timpul lucrului, montarea de panouri transparente de protecţie, spălarea regulată a mâinilor, folosirea dezinfectantului, purtarea maştilor de protecţie care să acopere gura şi nasul, limitarea numărului de persoane în sălile de recreere sau bucătărie, aranjarea paturilor cu păstrarea unei distanţe suficiente în locurile de cazare comune, realizarea transportului lucrătorilor în vehicule cu dimensiuni suficient de mari, în încăperile comune şi în grupurile sanitare, iar suprafeţele de contact trebuie curăţate sau dezinfectate zilnic.
Echipamentele de lucru se vor utiliza pe cât posibil în mod individual şi se vor curăţa regulat şi temeinic, iar pe căile de circulaţie precum şi în zona uşilor, trebuie păstrată o distanţă suficientă.
Odată cu sosirea personalului sezonier la fermă, acesta va trebui să efectueze un test de Coronavirus sau trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ care să nu fie mai vechi de 48 de ore, iar în cadrul întreprinderilor agricole trebuie respectat principiul „locuim împreună, muncim împreună” – LIMI.
De asemenea, pentru a reduce riscul unei infecţii cu noul Coronavirus, măsurile de igienă elementare se vor respecta şi în timpul liber”, precizează inspectorul şef al ITM Dâmboviţa, Marius Lixandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 207 locuri de muncă vacante

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 207 locuri de muncă.Pentru absolvenţii de studii superioare sunt oferite posturi de inginer materiale construcţii, manager zonă, controlor financiar, recuperator debite, […]