Au primit sponsorizare, 25 de frigidere, pentru unităţi de învăţământ din Târgovişte, Bilciureşti, Crângurile, Şelaru, Ocniţa, Raciu, Petreşti, Niculeşti, Poiana şi Crângurile

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a găzduit evenimentul de oferire a 25 de aparate frigorifice către unităţi de învăţământ din judeţul Dâmboviţa. Donaţia vine de la Arctic, la solicitarea IŞJ Dâmboviţa, pentru a sprijini unităţile şcolare din judeţ în vederea păstrării în condiţii optime a produselor lactate din cadrul Programului pentru şcoli al României, implementat în perioada 2017-2023. Evenimentul a avut loc în prezenţa conducerii companiei donatoare Arctic S.A, a conducerii ISJ Dâmboviţa, directorilor unităţilor de învăţământ, primarilor din localităţile beneficiare, a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a primarului municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
Aparatele frigorifice au fost donate către opt unităţi de învăţământ din Municipiul Târgovişte şi către unităţi de învăţământ din comunele: Bilciureşti, Crângurile, Niculeşti, Ocniţa, Poiana, Petreşti, Raciu şi Şelaru.
În cadrul întâlnirii, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi Kemal Ozmen, directorul economic al Companiei Arctic, au dorit să le adreseze câteva cuvinte celor prezenţi.
Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa: „Le mulţumesc atât prietenului nostru, domnul Kemal Ozmen, cât şi conducerii societăţii Arctic, pentru că au înţeles că, împreună cu autorităţile publice, cu dumneavoastră, ca formatori, în acest domeniu, atât de sensibil, cum este educaţia, trebuie să punem umărul şi să contribuim la bunul mers al activităţii în judeţul Dâmboviţa. Sunt mândru că, la Ulmi, se află cea mai modernă bijuterie a tehnicii din România de astăzi; este o fabrică pe care vă invit, în măsura posibilităţilor, să o vizitaţi, pentru că este tehnologie nepoluantă, se lucrează în condiţii ca de farmacie. Deocamdată, pe platforma de la Ulmi, din câte am înţeles, lucrează 1.400 angajaţi, şi pe tot ce va însemna platforme conexe, vor lucra 3 – 4.000 salariaţi. De asemenea, le mulţumesc celor care au asigurat managementul companiei – de la Găeşti, Bucureşti sau din Turcia, pentru faptul că au vrut să sprijine iniţiativele noastre, ca autorităţi locale, că au fost de acord să intre în parteneriatul privind învăţământul profesional şi dual. Mâine, vom primi în judeţ vizita preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România şi a şefului de cabinet şi vom avea o discuţie referitoare la dezvoltări ulterioare. Nu în ultimul rând, domnule director, vă mulţumesc pentru faptul că aţi dorit să sprijiniţi această iniţiativă, deoarece rezolvăm o trebuinţă necesară şi firească pentru mai multe comunităţi locale din judeţul Dâmboviţa. Ne-am dori ca acest parteneriat să continue şi în anii următori. În acest mod, copiii noştri vor avea garanţia că produsele care le sunt oferite în cadrul programului guvernamental sunt păstrate în condiţii de siguranţă, condiţii impuse de direcţia de sănătate publică. Sigur că necesităţi sunt multe altele (…) Le mulţumesc domnilor primari, le mulţumesc doamnelor şi domnilor directori pentru faptul că au aderat la această iniţiativă.

De asemenea, domnule director, vă asigur că, în autorităţile judeţene şi municipale şi cred că şi în colegii mei, domnii primari, veţi avea întotdeauna un sprijin şi un partener loial, dispus să ofere tot ceea ce îi stă în putinţă pentru ca lucrurile să funcţioneze. Vă mulţumesc încă o dată şi vă rog să îi transmiteţi domnului Murat, managerul general, aprecierea şi recunoştinţa noastră, a tuturor, pentru faptul că demonstrăm că putem face un parteneriat între autorităţi, mediul privat şi inspectoratul şcolar judeţean, astfel încât lucrurile să funcţioneze.”
Kemal Ozmen, director – Compania Arctic: „Mulţumesc autorităţilor locale, doamnei inspector şcolar general, domnului preşedinte al consiliului judeţean, că ne-a dat această oportunitate unică – de a ajuta comunităţile locale din Dâmboviţa. Arctic, aşa cum bine ştiţi, s-a născut în Dâmboviţa. Astăzi, sediul social al companiei noastre este în continuare la Găeşti, în Dâmboviţa. Cele două fabrici ale noastre sunt în Dâmboviţa. Salariaţii noştri, 4.500 la număr, în cea mai mare parte sunt oameni din Dâmboviţa. Arctic astăzi este lider nedisputat al pieţei aparatelor electrocasnice din România. Avem două fabrici. Fabrica noastră din Găeşti este cea mai mare fabrică de frigidere din Europa şi, după ce completăm faza a doua a investiţiei de la Ulmi, fabrica de la Ulmi va deveni cea mai mare fabrică de maşini de spălat rufe din Europa. Toate lucrurile acestea s-au realizat în Dâmboviţa, cu oamenii din Dâmboviţa. Era firesc şi normal, atunci când ni s-a solicitat ajutorul, într-o cauză nobilă, ca aceasta, să venim în ajutor. De asemenea, aş vrea să transmit un mesaj din partea directorului nostru general: ori de câte ori suntem chemaţi, ori de câte ori este nevoie, cu cea mai mare plăcere, suntem disponibili să ajutăm comunităţile locale din Dâmboviţa, deoarece Dâmboviţa e casa noastră. Mulţumesc!”
La eveniment, au mai participat: alţi reprezentanţi ai Companiei Arctic, Cristina Stroe, Inspector Şcolar General, primarii localităţilor unde se află şcolile care au primit aparatele frigorifice Arctic, directorii acestor unităţi de învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Seminar de instruire destinat beneficiarilor de fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din regiunea Sud Muntenia,inclu-siv Dâmboviţa care vor implementa proiecte destinate tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon (Axa prioritară 3), dezvoltării urbane durabile (Axa prioritară 4), îmbunătăţirii infrastructurii rutiere de importanţă regională (Axa prioritară 6), precum şi îmbunătăţirii infrastructurii educaţionale […]